Renovering pågår

Jag fortsätter att hålla ställningarna i sjuksängen. Envist med halsont. 

Vi håller på att renovera hemma. Det började med att vi skulle ta bort fula laminatgolvet i sovrummet och fräscha på väggarna med ett lager färg. Det visade sig vara en enkel match! I pjur glädje över att det gick så galant bestämde vi på en nanosekund att även riva bort fula laminatgolvet i hallen. 

Tvärnit. 

Det visade sig under lager av plastmattor att de flytspacklat stora delar av golvet i hallen. Direkt på det gamla trägolvet som vi ville åt. Där och då startades ett galet jobb. Andreas slet i två dagar med att hacka och skrapa bort spacklet. Han svettades kopiösa mängder (hallens två utgångar var täckta med plast, lufcirkulation lika med noll) samtidigt som jag svettades över att hela lägenheten täcktes av ett fint lager med damm från spacklet. Trots plasten. När flytspacklet var borta kunde vi konstatera två saker. 

1. Trägolvet var inte fint. Det var skadat och illa behandlat av tidigare golvläggare. 

2. I lagren av mattor som vi rivit bort fanns det ett svart konstigt lim som vid efterforskning hos min son (golvläggare) visade vara svartlim. Svartlim = asbest. 


Andreas. Ännu lyckligt ovetandes om flytspackel och svartlim. 

Så nu har vi varit tvungna (jäääättejobbigt 😉) att beställa matta till hallen. När vi ändå ska fixa golvet så grundligt så var det lika bra att måla snickerierna i hallen. När de blev vita och fina så började vi rysa av anblicken av den fula väven på väggarna. Så då blev vi (läs Andreas) tvungna att sätta upp täckpapp för att dölja väven. Sedan målades väggarna vita och fina. Då visade sig att taket skar sig ordentligt mot allt det fräscha, så nu är även det nymålat och fint. Elementet i hallen blev i sammanhanget en bagatell att måla. Puh, en totalrenovering av hallen var väl inte direkt vad vi hade tänkt oss. Bild kommer när den är helt klar. 

Nu ska jag fortsätta att mysa med hundar och äta choklad. Choklad är det enda som faktiskt kan bota en förkylning. Lovar. 


Jag har fått dille på att måla får i akvarell. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0