Frihet

Är fortfarande stand by i sjuksängen. Doris och katten Divus hänger med mig hela tiden ❤️ Har funderar en hel del på det där med frihet och vad det betyder för mig. Jag har som sagt börjat känna att jag tillbringar för mycket tid på jobbet, vill ha min egna tid mer för mig själv. Det är inte själva arbetet i sig som jag vill ha tid ifrån utan från arbetsplatsen. 

Mina tågresor till Malmö varje vecka är nog en sån grej gällande frihet. Jag vill slippa bli instängd på sjukhuset. Slippa bli kontrollerad. Slippa stämpla in. Slippa stämpla ut. Slippa stämpla in och ut för rast. Men ni hör väl! Är det något som kan döda en själ så är det detta om något. Jag vill ha frihet under ansvar. Känna att det går att lita på mig utan kontroller. Få använda min kreativitet utan jantelag. 

Under dessa dagar i sängen har jag lusläst Jonna Jintons blogg http://jonnajinton.se/ Brukar läsa den av och till och nu blev det extra mycket till. Hon lever i frihet. Som hon ofta poängterar så har hon också en vardag med måsten och stress men lugnet runt henne, naturen och det sagolika stressar ner bara hon vänder blicken från arbetet. Tänk att få slippa titta in i sjukhusets väggar när man höjer blicken om dagarna..,

Nog med gnäll. Här kommer en video istället. 

http://youtu.be/XCnT2H8wNPA
Doris Day

Min mage! Den värker! Svullen som om jag vore gravid och rör sig som om det även fanns ett foster därinne 😱 Ger upp hoppet om tåg till Malmö imorgon. 

Jag har i alla fall världens bästa sällskap i sjuksängen - Doris - min gamla westie. 


Min lilla älskling som är en stor hund i liten förpackning. Westie, eller westhiglandwhiteterrier som rasen heter, är som sagt en terrier med allt vad det innebär. Helt omöjlig att tygla men samtidigt otroligt lojal och kärvänlig. Hittade en bild med en mugg som gör en rättvis beskrivning av en westie 😉 


Vi brukar skoja och säga att Doris är som en tunna med fyra ben. Hon kan knappt hoppa, än mindre böja sig i olika formationer. Doris är helt enkelt byggd för att ligga nära backen med nosen i lingonriset letandes efter något småvilt. Alternativt ligga i soffan hemma i värmen och bli kliad på magen 😂 

Nu ska jag kränga på mig blöjan min sambo tog hem från jobbet och be en bön att natten blir lugn. 

Fridens! 
Kvällsfunderingar

Angående förra inlägget. Saken är löst och ur världen. Felet var mitt 🙈 

Denna blogg har varit styvmoderligt hanterad de senaste åren, funderar på om det ska bli ändring på det. Jag har alltid små idéer i huvudet som jäser och poppar, ibland blir det något av det och ibland blir det skit. Lite så som livet ser ut för de flesta. 

För er som följer mig på Facebook är det inget nyhet att jag under hela hösten har rest varje vecka till Malmö för Sexologistudier. Anledningen är kunskapstörstande inom det jag jobbar med men även en liten sån där idé som poppar i mitt huvud. Det återstår att se om det blir något av det eller bara skit. Jag fullkomligt njuter av dessa tågresor! Imorgon ser det tyvärr ut som att jag inte kan åka, magsjukan eller vad det nu är har slagit klorna i mig sedan ett och ett halvt dygn. Te och äpple har varit min basföda. 

Allt sedan jag fyllt 40 har en känsla vuxit sig starkare i mig. Först kunde jag inte sätta fingret på vad det var men nu anar jag vad det är: en känsla av att behöva frihet. Jag kan inte riktigt än precisera vad för slags frihet det är men en sak börjar klarna, jag måste sträva efter att jobba mindre! Från början av mitt vuxna liv hade jag och min dåvarande make det inte så fett. Vi levde på knapra tillgångar och lärde oss att snåla. Men sen vet ni hur det blir, mer pengar skapar mer behov och sedan har karusellen snurrat. Nu går den så jäkla fort att jag knappt kan stoppa den... Jag behöver se över min livsstil. Inser att en av mina stora utgifter är min fina bostadsrätt. Jag älskar min lägenhet! Men jag älskar livet också. Allt har sin tid och vissa saker måste processas fram men min fina, stora och dyra lägenhet måste med tiden prioriteras bort om jag ska kunna jobba mindre och njuta mer. Snacka om i-landsproblem! 

Julen stundar, för er som tänker ge bort en julklapp eller två så kan ni sätta på en handmålade etikett gjord av madebyandersdotter, dvs jag :) 
Den är min!

Jag är kapad och förnedrad! Avskrapad och tillintetgjord! 
Blogg.se säger att min bloggadress är ledig.

Hur går det till?! Mallanbrallan är ju här fast inte så aktiv ;)

Så nu kära hönor ska jag försvara mitt revir. 

RSS 2.0