Vårdsystem

Aaah hon är barnmorska tänker ni. Förlöser glada mammor och gullar med bebisar, tar nåt cellprov och skriver recept på p-piller. 

Fel. Fel. Fel.

Jag sitter vid en dator 150% av arbetstider. Alla barnmorskor gör det. Även sjuksköterskor. Vi fyller i kvalitetssäkrande vårdregistreringar. Rapporterar och registrerar att patient NN idag har blinkat med BÅDA ögonlocken. Samtidigt. Vi använder oss av datasystem för att tala om för kommunen att patient XX faktiskt inte BOR på sjukhuset utan gärna vill komma hem till sitt alldeles egna hem med lite stöd av hemtjänsten. Är det ok för kommunen? I så fall, kan det ske detta år? Förlösande barnmorskor kontrollerar och kontroller allt som går att kontrollera. Sedan kontrollerar de att de har kontrollerat. På BB så gör de trycksårsmätningar. På 24-åringar som knappt hinner nudda sängen med lilltån förrän bebis skriker och vill vaggas över golvet. Personalen protesterar mot dessa mätningar. Socialstyrelsen och överstenämnden viftar med sina protokoll och säger att det ska vara patientsäkert i vården. 

Så ja jag jobbar som barnmorska. Mitt främsta arbetsredskap är datorn. Idag hängde skiten sig. CTRL ALT delite och aktivera aktivitetshanteraren tänkte jag triumferande. 

Vet ni om att aktivitetshanteraren kan hänga sig? 

Kvinnokliniken i Gävle höll på att bli av med en dator idag tills barnmorskan kom på off-knappen. 


En upphakad aktivitetshanterare. Kommentarer
Postat av: Magdalena

Ha, ha, ha! 😅😅 Du har sån skön humor kära kollega! Härligt att du är tillbaka på bloggen igen så man får sig lite kul läsning!

Svar: Tackar, tackar! Jag är glad för varenda kotte som vill läsa mina kråkfötter och knäppa tankar. Kram
Malin

2013-11-14 @ 20:49:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0