ZzzZZzzzzz

God natt gott folk. Man blir trött av att vara ledig. 
 Jag tycker verkligen om havet. Om jag för vara på land. Lördag

Idag blev hundpromenaden vid havet. Vi glömde hundarnas koppel hemma men det var tydligen bara vi som hade vett att njuta av hav, vind och sol. En öde strand kan verkligen få själen att andas och leva. Några steg in i naturreservatet som ligger vid stranden och skogen skyddar direkt från vindarna. Vi promenerade bland mossa och gamla träd med ljudet från havet i bakgrunden och skogens tystnad tryckandes i öronen. Här pratar vi själafrid! 


Personligt, ljust och nött

God morgon! 

Idag känner jag mig inspirerad att göra fint här hemma. Här får ni ta del av några av mina inspirationsbilder. Som synes tycker jag om personlig icke avskalad stil. Vilken dag

Ledig fredag, ett minne blott sedan jag började på mottagningen men plötsligt händer det och idag var det fredag med stort F. 

Jag och lilla Lily började med besök hos frisören där mamma Mu gick från rosa hår till standarden blond. Lily skötte sig exemplariskt i de två timmar som besöket tog. Tack gode Gud för iPad! 
Sen lunchade vi på Italiensk resturang där lilla fröken valde pannkaka :)Jippie vad tråkigt med bild

Efter mat i magen blev det mascara, julblommor på torget och lite julinredning. 
Sen hände det! Jag blev kär. Vi gick ner på myrornas för att hitta en glasburk att plantera amaryllisen i, vilket vi hittade, för 10 kr. Sen snavade jag över kärleken. En gammal skolbänk. Inte vilken skolbänk som helst utan en snirklig, nött och oförstörd sak. Ovanlig i din modell med stålben istället för trä. Den är nätt och helt, helt underbar! Lily testade den direkt och konstaterade att den var superb. 

Den blev min. Såklart. Den står nu här hemma i matsalen och jag njuter av att låta mina ögon få vandra över den. Går fram ibland och smeker den nötta, blanka sitsen, använd av små barnrumpor i många år. Skjuter ner locket och ser lilla hålet för bläckhornet, facket för pennorna. Tittar på den grå underdelen som bord och stol är fastsatta i och njuter av att ingen frestats av att måla över det nötta efter små barnskor som klivit i och ur bänken. Jag har alltid och kommer alltid älska vår svenska historia och dess skönhet! 


Bättre bild från här hemma kommer sedan. 

Väl hemma loggar jag in på mejlen och hittar dagens bild på S*Starskys Quorn som fyller fem veckor idag. Världens sötaste lilla kille! Sibirisk katt. Namnlös än så länge. 

Ha en trevlig helg! 
Otur

Jag, en utskiten äppelmos i spöregn. Synonym är den är som bäst. För övrigt vet jag nu varför min dag varit katastrofal. Den svarta katten. Imorse på väg till dagis med sladd på två hjul med Saaben så sprang den över vägen framför bilen. Jag spottade kvickt tre gånger över vänstra axeln då jag minsann kommer ihåg från barndomen att det var så man skulle göra för att slippa otur. 


Jag gjorde dock ett big mistake. 

Jag spottade på låtsas. Ni vet "tvi", "tvi", "tvi" som en liten näbbig dam hade gjort. Utan spott. 

DET ÄR FÖR I HELVETE SPOTTET SOM GÖR DET!

Trött jag blir på mig själv. Bajsdag!

Idag är det inte min dag. Allt har gått fel.  Nu ska jag krypa ner i sängen och dra nåt gammalt över mig och invänta imorgon. Självkänslan och självförtroendet är inte på topp. Jag har även gjort mitt livs sämsta jobbintervju idag. Ska lägga den på minnet och försöka undvika samma katastrof nästa gång. Instagram

Bildbomb från instagram. Ni som följer mig där vet vad det står under varje bild. Ni som inte följer mig där får vara nyfikna. Följ mig på instagram om ni vill veta, jag heter: malinandersdotter
Doris och Bianca

God natt från mig och golvmopparna!
Hög på socker?

Vad är det för fel på mig?! Vi äter bara nyttig mat, jag är näst intill fanatisk när det kommer till vad jag stoppar i mig vid middagsbordet. Rött kött är borta likaså griskött. Fisk och framförallt lax äter vi samt kyckling. Ofta äter jag ren vegetarisk kost, vitt mjöl existerar inte längre i min mage. Men sen har vi godis... Jag knarkar godis! Efter en hel dag som börjar först med bovetegröt och avslutas med nåt nyttigt som nötter, gojibär eller kvarg/keso så lyckas jag nästan aldrig somna utan att ha tryckt i mig godis. Jag mår på riktigt dåligt av min låga karaktär. Jag kan röka nån gång ibland bara för stt jag känner för det. Däremellan tänker jag inte på en cigarett, vi pratar veckor och månader, nikotin som många har svårt för att stå emot? Jag har nån gång röjt på heltid en period då livet har varit i kaos. Sedan när jag inte vill röka mer så slutar jag bara. Med godis? Näe, jag mår psykiskt dåligt om jag inte får äta godis. Snäll, ge mig förslag och konkreta tips på hur jag ska bli av med sockerskiten. En månad till jul

Det drar ihop sig till jul. Inredningstokiga går bananas och tömmer plånböckerna. Äkta makar drar sig förtvivlat i håret och ber om nåd medan fru Besatt har satt in sin radar på nästa "måste-ha-objekt-annars-blir-det-ingen-fin-jul". Jag erkänner. Jag har också varit fru Besatt.

 Efter några år i fattigdom och elände med barn och utan äkta make (läs inkomst) så har min julfrossa fått tonas ned. Ingen är gladare än jag för det. Min skrala inkomst ledde till att tycka om få men utvalda julgrejer. Att plocka in naturen och köpa julblommor. Sen är det klart! 

Idag har vi plockat små minigranar som ska få stå i krukor och glas. Julrosen är inköpt, likaså julens första hyacinter - vita såklart! 


Årets första julblommor 

Kodad kärlek

Jag är med i en grupp på Facebook som heter "Du vet att du är från Gävle om..." I den gruppen läggs det ofta upp bilder från äldre datum av Gävle. Ni som känner mig vet att jag är en sucker for gamla saker och tider. Idag bjuder jag er på en kärlekshistoria upplagd i nämnda grupp. En kvinna har via internet kommit över ett gammalt vykort på Gävle slott. På vykortets framsida finns ett kodat meddelande skrivet för hand. Hon slänger ut frågan på Facebook om någon kan knäcka koden. Många försöker men ingen lyckas - förutom en! Svaret ser ni i mina screenshots här under. Kärlek förr i tiden var nog lite långsammare än nu, och mer romantisk. Jag vill också få kodade meddelande i form av kärleksförklaringar! Lika som bär

Det här med män. Jag råkar med åren fått en viss kunskap om dem. De kan vara väldigt olika men ändå så lika. Lite som olika hundraser. En del är tillgivna och gosiga, andra lite mer reserverade, en del stora en del små. En del håriga och en del nakna (!). Några gör vad som helst för lite belöning medan andra är helt omöjliga att få pli på. En del av dem ballar ur för minsta lilla stress och blir då aggressiva och bits medan andra lunkar på och bryr sig inte om det så haglar småspik omkring dem.

 Stora olikheter men till syvende och sist så skiter de allihopa så det luktar illa och pinkar gärna revir lite var stans om tillfälle ges. 

Just sayin'


Kärlek

Min minsta lilla prinsessa är hos sin pappa. Ibland värker det i mitt modershjärta av längtan och väntan efter henne. Idag vaknar jag med denna längtan. Saknar hennes lukt, mjuka hud, skratt, intelligens, humor och hennes lillgamla sätt. Ja, allt som har med Lily Vilda Andersdotter att göra! 

Drivet hjärta

Detta vackra hjärta är gjort av drivved. Går att köpa men jag funderar på att göra ett själv. Måste hitta drivved först... Eller så köper jag. 


Små, små ränder av små, små tänderLördag

Medan sambon förbereder tacos för fem 13-åringar i källaren läser jag NCK's handbok "Nationellt handlingsprogram för hälso- och sjukvårdens omhändertagande av offer för sexuella övergrepp" Jag får ofta frågan om jag inte tycker att det är jobbigt att arbeta med kvinnor som varit utsatta för våldtäkt/sexuellt övergrepp. Mitt svar blir: nej, det är det inte. Visst blir jag berörd, arg, frustrerad, glad, förhoppningsfull och delaktig. Men jobbigt? Nej. Jag läser mycket om ämnet. Förbereder mig. Intresserar mig. Bryr mig och ibland distanserar mig. Det gäller att ha rätt förhållningssätt. Det gäller att kvinnorna har förtroende och känner att jag är personlig men inte privat. Därför ligger jag en lördag och läser om våldtäkt medan min 13-åring utforskar livet och omvärlden i källaren med fyra vänner. Trygghet och ömhet. Förståelse och ansvar. Livet och verkligheten. 

Sovmorgon!

Ledig lördag från alla möjliga måsten. Jag bestämmer mig i förväg att sova tills jag vaknar. Inga barn eller väckarklocka i sikte. Vad händer? Jo en klassiker. Kl 05.20 vaknar jag pigg i kropp och hjärna. Ut med hundarna, frukost och läsa tidningen i sängen. Inte ett barn i sikte. Lyx! Vid slutet av reklambilagan från fjället Åre börjar jag känna ögonen ramla ihop... Klockan 10.25 vaknar jag för andra gången idag, inte alls lika pigg och med huvudvärk? Hur är det möjligt?! 

För övrigt kan jag tipsa om Bollnäsfil med vaniljsmak och smulorna från senaste dagars kladdkaka ihoprört tillsammans som frukost. Är det lördag så är det! sa kakmonstret Andersdotter.

Kram


Ett glas vin igår kväll i väntan på maten på restaurangen Meat här i Gävle. Fantastisk mat och trevlig personal. Efter maten blev det bio: Ingen äger mig med Mikael Persbrandt. 
 

Sorel vintersko

Jag behöver nya vinterskor. Mina gamla är tio år. Minst. Förvisso helt funktionsdugliga men ändå. Tio år... Ni förstår väl vad som händer med modet på tio år?! De gamla är i skinn, snörning, slitstark sula, varma och med ett skaft. De nya är i skinn, snörning, slitstark sula, varma och med ett skaft. Ja, ja skillnaden låter minimal. Men ändå tio år gamla... Pappa: om du läser det här, kommer du ihåg att du alltid sa när jag var liten att det är viktigt med varma skor? Jag lyssnade inte då på vad du sa. Nu vet jag bättre. Det är viktigt att vara varm och torr om fötterna. Råkar du ha 2000 kr som ligger och skräpar på nåt konto eller så? Det är fin 
fina kvalitetsstövlar. Hållbara och varma. Snygga och varma. Praktiska och varma. Dyra och varma. 

Snälla? 
På räls

Morgonstund har guld i mund! 

Sitter på tåget på väg till Hudiksvall. Fördjupningsdag i Motiverande samtal står på schemat. Idag missade jag inte tåget som förra fredagen till Stockholm... Den dagen räddades jag av sambo och bil på morgonen. Jag passar på att jobba lite på tåget. Planerar för sexsammottagningen och dess nystart 1 december. Spännande!

Vad ska ni göra idag? Berätta! 


Svindlade gångar

Vem behöver träning när det finns ett kulvertsystem med backar på sjukhuset? Det var nästan så att jag funderade på att göra grodhopp uppför värsta backen på väg mot infektion. Vad som hindrade mig? Hallå, har ni inte sett vad mycket medaljonger, broscher, ID-kort, namnskyltar och framför allt pennor i olika kulörer vi har hängt på våra arbetskläder?! Sen ska ni bara veta vad vi har i fickorna... Omöjligt att göra grodhopp alltså. Typ. 


Stackars golvläggare. Tänk att behöva lägga kilometervis med dessa rutor i Gävle sjukhus absoluta botten. Vårdsystem

Aaah hon är barnmorska tänker ni. Förlöser glada mammor och gullar med bebisar, tar nåt cellprov och skriver recept på p-piller. 

Fel. Fel. Fel.

Jag sitter vid en dator 150% av arbetstider. Alla barnmorskor gör det. Även sjuksköterskor. Vi fyller i kvalitetssäkrande vårdregistreringar. Rapporterar och registrerar att patient NN idag har blinkat med BÅDA ögonlocken. Samtidigt. Vi använder oss av datasystem för att tala om för kommunen att patient XX faktiskt inte BOR på sjukhuset utan gärna vill komma hem till sitt alldeles egna hem med lite stöd av hemtjänsten. Är det ok för kommunen? I så fall, kan det ske detta år? Förlösande barnmorskor kontrollerar och kontroller allt som går att kontrollera. Sedan kontrollerar de att de har kontrollerat. På BB så gör de trycksårsmätningar. På 24-åringar som knappt hinner nudda sängen med lilltån förrän bebis skriker och vill vaggas över golvet. Personalen protesterar mot dessa mätningar. Socialstyrelsen och överstenämnden viftar med sina protokoll och säger att det ska vara patientsäkert i vården. 

Så ja jag jobbar som barnmorska. Mitt främsta arbetsredskap är datorn. Idag hängde skiten sig. CTRL ALT delite och aktivera aktivitetshanteraren tänkte jag triumferande. 

Vet ni om att aktivitetshanteraren kan hänga sig? 

Kvinnokliniken i Gävle höll på att bli av med en dator idag tills barnmorskan kom på off-knappen. 


En upphakad aktivitetshanterare. Uppdaterat

Så där ja. Inspiration tillbaka. Äntligen. Har saknar er, massor. Så kom igen nu och tillfredsställ min gamla själ med maaaaassor av härlig besöksstatistik! 

Läget då? Jo under kontroll. Har kvar samma pojkvän som nu fått lov att avancera till sambo. Ah, just ja! Vi har varit utomlands i september också, det har ni missat. Jag har kvar mina doggisar, kollo, jobb och till och med alla mina barn. 

På jobbet har det minsann hänt grejer! Jag har mer egen mottagning som steriliseringar, spiraler in och ut, cellkontroller och så träffar jag mina härliga, vackra och underbara tjejer som kommer på återbesök till mig efter övergrepp eller våldtäkt. Sexsammottsgningen ska 1:a december flytta upp helt och hållet till gynmottagningen. Mycket att stå inför planeringen kring att bygga upp den verksamheten. Läkarna är väldigt duktiga på sin grej men när det kommer till väntelista, tidsbokning, administrativt arbete och upplägg så är de lika effektiva som en snigel på språng. Tur det finns en barnmorska i denna lilla mottagning som kan fördela detta arbete mellan sig själv och sig själv... 

Annars lunkar vardagen på i 190. Idag fick jag sätta punkt en gång för alla med mitt tidigare liv och fd dysfunktionella äktenskap. Härligt när hut går hem och rättvisan får framgång. Jag är varken bitter, arg eller besviken längre på fd maken. Nej, jag är klar med detta och ingen energi läggs åt det hållet. Efter tio år som skild och i frihet har jag lärt mig att uppskatta min styrka och inre frid. Jag är herre över mig själv och ingen i hela världen är värd att nånsin försätta mig i sån trasig verklighet som denna man gjorde en gång i tiden. 

Hoppsan, blev visst lite allvarligt här på bloggen! Tja, det tål ni nog darlings. 

Imorgon ska jag skriva till er igen, ni kommer bli bortskämda ;) 
Surprise!

Trodde ni inte va?! Men nu ni har jag laddat geväret och kommer tillbaka med nytt krut och vässad penna. 

Håll i hatten! 
RSS 2.0