Malin

Min kropp är slut efter år av oro och mental misshandel. Efter 14 år av psykisk och ibland fysisk misshandel har min själ snurrat sig kring sig själv och mitt medvetna jag vet varken ut eller in. Jag lämnade min och barnens plågoande. Det är tio år sedan nu till jul. Efter tio år är jag fortfarande inte hel. Jag förstår att jag aldrig kommer att bli helt läkt. 

Jag tänker aldrig på mitt gamla äktenskap. Minnena har börjat blekna och de enskilda tillfällena av misshandel har börjat suddats ut. Men själen minns.  Kroppen minns. Jag har kämpat och jobbat för att få en psykisk hälsa som är något att ha. Jag har skapat strategier, tankemönster och gått i terapi. Jag har analyserat och utvecklat mig själv men vissa stunder och dagar räcker det inte. Ibland räcker det med en situation som påminner mig om det gamla, ett mörkt ögonkast från en annan, ett ord som liknar det förflutna eller en lukt som får min hjärna att koppla igång varningssignaler. 

Jag har valt att se mitt gamla liv som en tillgång för mig idag. Kunna använda det förflutna som ett redskap i att möta en del patienter. Vara ödmjuk och sätta gränser. 

En del dagar går det bra, andra vill jag inte vara med om. De bra dagarna är nu förtiden absolut fler än de sämre. Jag ser ljust på min framtid och har tillförsikt. 

Idag är en av de få dagarna. Idag har jag haft migrän. Idag har min själ vridit sig runt sig själv och mitt minne minns de hårda händerna och de elaka orden. Förnedringen. Den fysiska och mentala förnedringen. Det ilande hålet i magen, känslan när hjärnan stänger av och jag helt tappar förmågan att minnas vad som blir sagt. Ett slags överlevnadsförsvar antar jag. 

Dessa dagar kliver jag inte upp. Jag ligger i ett mörkt sovrum och väntar på nästa dag. Väntar på att smärtan ska försvinna. Väntar på att mun själ ska kvida klart. För det blir bättre. Smärtan försvinner och jag blir åter en Malin som jag vill vara med. 

Vissa skulle kalla mig galen. De som inte varit där, varit i smärtan orsakad av en partners missbruk, en partner som misshandlar psykiskt och fysiskt, de som inte varit där har svårt att förstå. 

Imorgon är det fredag. Imorgon vet jag att det kommer kännas bättre. Det får mig att ha framtidstro och hopp. Det blir alltid bättre. 

För nytillkomna läsare kan jag tipsa om ett inlägg på bloggen där jag skriver om upplevelser från mitt destruktiva äktenskap. Minns tyvärr inte längre vart det finns, nånstans år 2010 tror jag. 

Till er som tycker jag är knäpp: ok. Läs inte min blogg. 
Till er som vill prata/skriva med mig: malin.andersdotter@hotmail.com 

Frid till alla själar och styrka till er som behöver 

Kommentarer
Postat av: ...

Du är otroligt stark,
Beundrar di som orkar jobba och möta kvinnor som lever det liv du gjorde.
Inte för jag tack och lov har någon egen personlig erfarenhet så kan jag tänka mig det är skit jobbigt.
Styrke kramar

Svar: Tusen tack från dig, vem du än är :)
Malin

2013-12-05 @ 19:23:29
Postat av: Matilda

♥️♥️♥️

Svar: ❤️
Malin

2013-12-05 @ 20:07:03
URL: http://matilda.arningsmark2.se
Postat av: Magdalena

Så fint och starkt beskrivet Malin! Du är stark... stark som orkat ta dig ur, överleva, gå vidare och skapa ett bra liv för dig och barnen. Du är en sånn fin människa, både utanpå och inuti och så klok. Och klokskap är ingenting man föds med rakt av, det är något man skaffar sig på vägen utifrån vad man väljer att lära sig av de upplevelser man möter på sin väg. Du är verkligen på rätt plats, är övertygad om att du gör ett toppenjobb med 'dina' patienter. Och är så glad för din skull för att du funnit kärleken. Det är du SÅ värd. Kram!

Svar: Tack Magda! Jag blir glad och förvånad över dina ord. Är det verkligen mig du beskriver? Tack <3
Malin

2013-12-05 @ 23:01:55
Postat av: Kajsa

Vad fint och modigt av dig att dela med dig av dina erfarenheter, både på bloggen och i livet.
Du har otroligt fina barn och har gjort det sååå bra på egen hand. Var stolt över dig själv,för du är en fantastisk kvinna, mamma och sambo. Massa kramar!

Svar: Tusen, tusen tack för dina ord Kajsa!
Malin

2013-12-07 @ 17:19:21
Postat av: Nina

Starkt och modigt skrivet, du har en fantastisk förmåga att klä dina känslor i ord och bilder. Ord och bilder som berör oavsett om det är humor, glädje eller jobbiga erfarenheter från ditt liv.
Många kramar till dig, Malin ❤️

2013-12-10 @ 05:44:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0