Uppsala

Jag och Latifa har varit på Victoria Secret event i Uppsala :)

Dofter och läppglans har inhandlats. Mums!

En tur till Fullerö hann vi med innan, handgjorda kaffekoppar har inhandlats.
Mums på den med!


ZzZzzzz

Nu ska jag sova, blir så när man är gammal tant, småbarnsförälder, tonårsförälder och jobbat natt.

Eller så är jag bara jäkligt slö.

Whatever.Ljuvligt

Jag somnar alldeles strax till doften av syrén genom mitt öppna sovrumsfönster. Åh vad jag älskar sommaren! Imorgon är det jobb som gäller igen, måndag och start 07.00 på morgonen, hua!

Sov gott era bandidos!


Grisen

Den här helgen är det friidrottstävling för klass 3 - 6 här i Gävle. Very nice med det första barnet. Det första året. Efter tre barn och sammanlagt 11 GD/GIF olympiader så är jag nöjd. Very nöjd. Om jag säger så här, barn nummer fyra får antingen pyssla med chack eller så blir det pappan som står där i fyra år och socialiserar sig med andra föräldrar och gamla bekanta. Jag säger nämligen upp mig efter nästa års olympiad.

Årets tävling hade dock den goda smaken att bjuda på fint väder. Som ni kan observera på bilden nedan hade jag inte bara en klänning med axelband på mig utan även en väska tvärs över axeln/kroppen. Snygg bränna.

Nu blir det soffhäng och melodifestivalen.

Fridens liljor


Med barnmorskor

Barnmorskekonferens på Chalmers pågår.


Goothia hotell

Jag är i Göteborg! Sommar och 28 grader. Underbart!


Drömmar

God morgon!

Jag måste berätta en sak för er. Sedan i februari har jag ätit en medicin som har en biverkan (ja flera såklart men dem lämnar vi utanför det här) i form av lite annorlunda drömmar. Oftast så drömmer jag om två av mina gamla hem. Den ena är en hyresrätt på Brynäs. Det är en trea från slutet av 1800-talet med högt i tak. En urmysig lägenhet! Det andra av mina gamla boenden jag drömmer om är huset (gården) i Hagsta.

Inatt drömde jag om lägenheten på Brynäs.

Vilken dröm! Jag skulle till att flytta in i min fina lägenhet igen. Jag var överlycklig! Blev ännu gladare när jag upptäckte att de byggt ut den med att slå ut väggen till en etta som låg vägg i vägg. Jag gick runt och gjorde små glädjerop av lycka när jag gick runt i mitt nya boende och upptäckte allt fint jag var harmonisk och glad ända in i själen.

Kan någon tyda denna dröm åt mig? Jag drömmer liknande drömmar återkommande.

Idag bär det iväg till Göteborg och barnmorskekonferens till på fredag. Lycka det med!

Kram


Instagram

Följ mig på instagram. Malinandersdotter.

Blev tvingad av mina döttrar. Typ.


Gammal trotjänare

Plötsligt händer det!

När jag var ca 12 år fick jag en minikaktus av min mormor och morfar. Så värst mini var den tydligen inte för ganska snart växte den till sig. En evighet senare (ja en evighet, för nu är jag inte 12 längre...) så började den blomma med små gula blommor. Så nu blommar den till våren fast inte varje år utan lite då och då. I år kände den för att blomma.

Jag har absolut inte gröna fingrar. Stackars kaktus har fått ny kruka och jord max två gånger på denna evighet och vatten så där lite ibland.

Så ja, plötsligt händer det!


Salong Plaza

Plötsligt dras blicken mot något på gatan. I ögonvrån uppfattades det som en påfågel eller en clown från barnkalaset. Inget av det. Det är Peter Siepen som står och väntar på skjuts.

Jag har varit hos frissan Johanna (026-181807) och fixat utväxt och frisyr.

Gå dit. Pronto.

Försökte mig på en kändis spotting men det blev sådär. Färgerna på utstyrseln kommer inte riktig till sin rätt ser jag, i verkligheten är det rosa, rött, blått, gult, grönt i en salig blandning. På det en hatt och brillor. På fötterna skor i olika färger.

Jo men visst, så sägs det att svenskar är färglösa.Lila mot vitt

Grrr! Hon har gjort det igen! SCB hör gången med lila krita på vit vägg. Inte en slät vägg utan en i väv (fult med väv men ändå) så det är stört omöjligt att sudda bort det lila i groparna.

När jag suddar för fullt så jag får mjölksyra i armarna frågar terroristen med besvikelse i rösten: "vad gööör du??"

Nån som vill ha en rysk terrorist?


Yes!

Jag tror fan jag är kär i mina marklyft. Idag höjde jag ribban och lade på fem kilo till på stången.

I sommar kommer jag slänga runt stenbumlingarna som små ärtor när jag ska hjälpa pappa bryta väg i stugan.

God natt!
Hos veterinären

Doris har varit till djurdoktorn idag. Svamp och bakterier i öronen :( Blir droppar i 14 dagar sen hoppas matte Malin att tösabiten är frisk :)


Sunrise

God morgon från Gävle sjukhus!


Söndagnatt

Åh yes, en söndagnatt på jobbet. Lite träning före så känns allt bättre :) Ikväll fick benen och rumpan stryk :)


Play

När vi ändå håller på och terroriserar Lilys pappa så tog vi med honom till lekparken.

Tjoho tänkte Lily och öste järnet.

Yes tänkte mamman och tog det lugnt.

Lekparker är inte min cup of thea om man säger så.


Fikamaraton

Nu åkte Lilys pappa på att fika i hennes "jum".

Hehe.


Grodan Boll

Jobbhelg. Känns lagom kul. Var ledig igår torsdag så jag och mina tre flickor åkte upp till stugan och mös, i regn. Idag var det hemförd för mig och Evelina, snart kallar jobbet :( Alva, Lily, Doris och Alvas kompis Emma är kvar med mina föräldrar till på söndag. Känns bra att de får vara ute i skogen hela helgen och leka och få massor av frisk luft :)

Lily träffade en groda igår för första gången. Förtjusningen var total! Hos Lily. Grodan såg inte särskilt road ut. Efter en stunds klappande fick den åter hoppa till friheten. Phu, tänkte den nog.

Ha en trevlig helg nu era räksmugglare!


Terrormål

Hon har gjort det igen! Den ryska terroristen har slagit till med full kraft. Oberäknelig som hon är ändrar hon strategi då och då. På modet just nu i terrorvärlden är att gå till angrepp på döda ting (i och för sig behjärtansvärt i sig).

Dagens terrormål: fönsterkarm i kök.

Vapen: kritor i matchande färger.

Resultat: frustande mor med diverse tillhyggen och medel ivrigt gnuggande på utsatt fönsterkarm vilket resulterade i bortnött målarfärg men bestående kritfärg. (Ska ringa krittillverkaren och fråga hur de tänkte när de tillverkar barnkritor som är mer permanenta än oljefärg för snickerier...)

Påföljd: Sträng ton från mor. Ledsna hundögon från terrorist. Mor faller till föga och ryssen ler inombords.

Slutkontenta: kommentarer undanbedes angående barnuppfostran. Telefonnummer till antiterrororganisation efterlyses.


Igår vs idag

Sky bar. Utsikt. Goda drinkar. Fullriggaren. Goda musslor. Gott vin. Kvällen med kollegorna igår var trevlig. Cyklade hem och somnade skönt i slafen tätt intill barn nummer 3 & 4. Älskar livet.

Imorse. Trött. Blek. Flottigt hår. Sen till jobbet. Tunga ögon. Svullen mage.

När skedde detta? Slut som artist efter två drinkar och ett glas vin på fyra (!) timmar.

Det är gameln. Ja herrejävlar nu har den slagit till.

Hejdå
Tjoho!

Hur mycket sommar är inte det här? Cykel, skjutsa och skratt. Det här är två av mina arbetskompisar. Vi har varit ett helt stort gäng på Sky bar och restaurang Fullriggaren ikväll ute på Gävle Strand.

Jag drack drink och vin till maten. Kors i taket! Tror visst tant börjat få dålig karaktär. Var väl en sisådär snart två månader sedan jag drack sist...
I mitt kök

Vitsippor och vår. Snart är det sommar på riktigt!


Fikadax

Idag kom min förstfödde på besök. Lily var inte sen att utse honom till sitt nästa offer, "fika på mitt jum?" offer. I timtal kan man bli fast där inne.


Gott!

Vi är hos mina föräldrar och ska äta middag. Jag och Lily står för efterrätten - rabarberpaj.

Hejdå dieten.


PT gruppen

Ikväll har jag varit på avslutning med min PT grupp. Mat på Brända Bocken och trevligt prat. Kommer sakna mina löparkompisar. Maria som har lett oss under vintern kommer till hösten få en liten bebis :) Stort grattis till henne!


Trasig

Bloggen är under reparation. Den har nämligen rasat ihop fullständigt. Snälla gulliga Janina Rockman fixar saken så strax får ni en ny Mallanbrallanblogg :)
At the foodaffären

Handla mat är det värsta jag vet, kläder och inredning älskar jag däremot att släpa hem. Tur att Lily förgyller min mathandling.


Blinka

Som ni trogna läsare redan vet är min siste kid lite mer åt det bestämda hållet. Hon har ofta på bloggen gått under alias "Den ryska terroristen". Nog för att hennes glansdagar har bleknat något som rysk terror men då och då blommar hennes talanger upp och hon går all in kan man säga. Idag på förmiddagen var det en all in dag. Den ryska terroristen bestämde än hit och än dit. Hon gav direktiv med hela handen och följdes inte dessa till punkt och pricka gastade hon som en tupp i gryningen. Droppen var nog ändå när hon med bister min och med bestämda kliv följde efter mig in på toa där jag ämmade att utföra "nr 2", hon ställde sig bredbent mitt emot mig när jag slagit ner ändalykten och sa med ett kort kommando (just som jag påbörjde proceduren som ska utföras där på det vita porslinet) "SJUNG BLINKA LILLA STJÄRNA!"
Så här i efterhand så var faktiskt inte själva ordern det värsta utan att jag för en nanosekund faktiskt tänkte tanken att börja skråla på den kända barnvisan medan jag utförde mitt behov. Vad ska det bli att tösabiten när hon blir stor? Och får man skita i fred med ryssar i huset?
2012-05-04 @ 23:53:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fullerö

Åk INTE till Fullerö utanför Uppsala om inte plånboken sväller över av stålar. Jag, Latifa och Lily gjorde en spontanare direkt efter jobbet och susade dit. Himmelska höjder och Gud i skruven vilket mecka för inredningstokiga!

Jag kom hem med några blommor till min järnurna. Inget mer. Just av den enkla anledningen att plånboken inte sväller över av stålar...

Åh, jag längtar till nästa gång jag åker dit. Mamma, när åker vi?

2012-05-03 @ 20:35:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Träna

God lunch solstrålar!

Här har dagen startats med ett pass ben, axlar, bröst på gymmet. Jag och några muskelberg och några löpare var där kl 05.30.

Tänkte bara ge er lite dåligt samvete om ni är slöa soffliggare som tänker på att träna men inte får iväg rumpan.

Nu jobbar jag.

Hörs later!

P.S Matilda, jag äter mag också, inte bara pulver.

2012-05-03 @ 11:59:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blä!

Känsliga läsare bör avsluta sin läsning här och nu.

Jag har börjat en diet. En fitnessdiet. Alltså jag tänkte inte bli fitnessbrud utan bara få lite, pyttelite av deras figur. Ja, nu får man inte den figuren bara rakt av utan lite får man allt kämpa. Eller inte lite heller. Jättemycket. Asmycket. Sen räcker det inte bara med deras diet utan man måste träna också. Mycket. Jättemycket. Jag tränar inte mycket utan jättmycket lite. Om ni förstår. Jo i alla fall så tänkte jag att nu jäklar i min låda ska jag ha bort de där tio jädrans graviditetskilona. Eller nja, kanske inte kan kalla de graviditetskilon längre? Tösabiten är ju 2,5 år så det var ett tag sen jag var gravid. Fast hur som, jag vill ha bort tio kilo som inte fanns där förr om jag säger så. Vart skulle jag komma nu då? Jo. Fitnessdiet och bort med tio kilon plus en massa träning som inte görs för att få liiiite av fitnesstjejerna kroppar. Jag kämpar på. Resultatet efter två veckor är att jag tappat massa vätska. Bra så långt. Hoppas snart att fettcellerna också ger upp och släpper taget om min kropp då de inser att "här blir det minsann inget mer socker, vitt mjöl eller ens någon mejeriprodukt förutom lite lättmjölk med proteinpulvret".
Jorås så jag lever på hoppet.
Den känsliga biten var det ja. Jo det finns en oväntadl effekt av denna diet och det är min avföring. Ja, alltså avföring har jag annars också men inte GRÖN. Vet ni hur äckligt det ser ut?
Så, nu har jag varit äcklig på bloggen också. Annars är det rätt fattiga inlägg här nuförtiden, har lite dålig inspiration i dessa dagar. Den kanske återkommer. Whos knows?
Kram och god natt!

Yeah!

Lily är redo för dagen :)


On the road

Vi är på väg hem nu. En liten paus för glass måste vi ha i solen.


RSS 2.0