Helt j*vla slut

Jag kräks snart av trötthet. Nerverna ligger utanpå och depressionen är ett faktum. Magen är om möjligt ännu större och vätskan ligger som en extra vaddering kring min lekamen. Hjärnan har fått en härdsmälta och jag tror ta mig tusen att jag skulle köra bilen bättre efter några glas vin än nu. Huvudvärken bankar och talet slöddrar. Orsak? Nattjobb i nätterna tre. Halleluja för mina arbetstider...


En trött Malin

Nu ska jag sova. Har flytt till kolonin för att få lite lugn och ro. Tji till polackerna att få nöjet att väcka mig med tigersåg och slagborr!


Plikten kallar

Slut på vilan. Blev inte mycket sömn idag inte. Tur jag har en pratsam kollega inatt :)


Lördag

Jag och Doris ligger i skuggan och myser. Jag läser och hon fiser. Livet på en pinne.


Störd dagsömn

Jag jobbar natt men har varit tvungen att fly till kollo då jag väcktes före elva av jäkla polackerna i lägenheterna i ovanför. De borrar och sågar så lägenheten måste se ut som en schweizerost vid det här laget. Jag ska jobba inatt igen så det här var inte direkt perfekt för skönhetssömnen. Jag och Doris njuter av sommaren. Min lilla älskade hund har vett att koppla av och supa in de varma dagarna.


Gambia

Jag tittar runt på resor. Gambia är lockande, ja hela Afrika. Av någon anledning gillar jag just Afrika. Jag och Alva skulle verkligen behöva komma bort tillsammans. Bara få rå om varandra och mysa. Min älskade lilla kloka Alv. Nedan ser ni bilder på ett av hotellen jag tittat på. Ser inte så tokigt ut va!? Tror ni jag klarar av att råna en bank?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1408261/images/2012/pic_5012dc42ddf2b3383c000039.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1408261/images/2012/pic_5012dc42ddf2b3383c000039.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1408261/images/2012/pic_5012dc44ddf2b3379a00004a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1408261/images/2012/pic_5012dc44ddf2b3379a00004a.jpg" class="image">


Ledigt och jobb

Nu är det slut på ledighet, jag jobbar natt hela helgen. Trist men nödvändigt. Idag har jag och Lily njutit av kolonin och skuggan. Jag har läst bok på en filt och Lily har lekt bredvid. Ha en underbar helg och njut av nuet! Nedan ser ni stockrosor som växer utanför mitt "köksfönster" på kollo.


Gott!

Ikväll har jag varit ut på en supermysig kväll med fantastiska Åsa. Först träffades vi på ett glas rosé på hennes balkong plötsligt ackompanjerat av blixtar och dunder. Här snackar vi verkligen blixt från en klar himmel! Från ingenstans blev det åska och regn. Vid uppehåll tog vi det ena benet före det andra och placerade oss tryggt under markis på restaurangens uteplats. God mat och trevligt umgänge. Efter mat och rosé hojade jag hem och lyfte upp Lily i barnsadeln i bak och Doris i cykelkorgen i fram, ryggan på ryggen och sen trampade jag hit till kolonin. Ligger nu och lyssnar på regnet som strilar och försöker sova. Jag är supertrött men en envis MYGGA håller mig sysselsatt. Hur kan något så litet störa något så stort? Det är väl som de säger - storleken har ingen betydelse. Men vänta ni till imorgon, imorgon ska jag visa att störst är bäst och platta till den där lilla rackaren till mygga en gång för alla!


Ledigt var det här!

Efter ett halvt glas rosé häller Lily helt sonika ut resten på gräsmattan och ställer tillbaka glaset. Lika bra det så jag inte får skallebank imorgon, ovan drickare som jag är. Min semester är slut men jag kan njuta några dagar till av ledighet, jag har lyckats med konststycket att lägga fyra lediga dagar innan allvaret drar igång. I helgen som var och idag har jag dock knegat extra så jag blir riiiik och kan lägga stålarna på hög. För det vet ni väl att barnmorskor tjänar storkovan och har samma löneläge som läkarna? Jajamen. Sov gott, krull tott!


Latifa och Lily

Latifa - Lilys favorit - har hälsat på hos oss på kolonin ikväll. En mycket god och kär vän, tacksam för att hon finns i mitt liv.


Solstånd

Aha! Jag har i alla fall EN (1) vettig läsare - Anna. Hennes kommentar under OM var precis vad jag behövde. Här blir det inga nya klädesplagg. Nej, nej, här ska sparas till resa. Det är dax att Alva får åka ensam med mig, Evelina har redan gjort det och Lily hon har också varit med till solställe. Så blir ni väldigt onöjda om jag åker till en sådan här strand senare i höst? Gambia. Oh yes!


Sol?

Tidigare i veckan var jag, Alva och Lily och badade vid Tönnebrosjön. Har ni inte varit dit? Åk dit! Lite folk, ingen glasskiosk, inga smala vältränade 20-åringar och ingen parkeringsavgift. Åk ca fyra mil norr om Gävle på E:4an, ca en mil efter avfarten Hagsta så kommer en gul/röd skylt på höger sida med texten "Tönnebrosjön". Sväng av höger. Min semester är slut. Jag har aldrig haft en så sol- och värmefattig sommarsemester. Jag behöver åka till solen i höst annars blir jag sjuk. På riktigt sjuk alltså. Jag fixar inte en hel vinter om jag inte fått tankat D-vitamin. Två bilder från Tönnebro i veckan.


OM

Kaboom! Varför gick jag in på hemsidan? Att jag inte lär mig. Jag blir galen. Odd Molly. Förhandsboka höstkollektionen. Jo men visst. Jag har inte bokat något än, kan liksom inte bestämma mig vilken färg. Kan ni hjälpa till?
 
 
Den här färgen?
 
 
Eller den här färgen?
 
 
Kompletera med en väska i läder?
 
 
Och ett par handskar i läder?
 
Svåra val.
 
 

I djurkammaren och avlopp med stopp

Det är inte bara Beatrice Potters kanin som skuttar runt på våran koloni, även Herr Talgoxe gör oss sällskap. Här om dagen så flaxade han in och ut, dagen efter flaxade han in och satt kvar en stund innan han flög vidare för att i torsdags helt sonika flyga in, slå sig ned och börja mumsa på hundmaten. Totalt orädd. Hur är er söndag? Jag ska strax jobba men innan sjukhusarbete ska jag rensa avlopp på toaletten. Väry spännande liv jag lever. Kram och hej!


En förklädd rysk terrorist.

Förstår ni att jag blir lite trött ibland som umgås med denna dam? Lily är namnet. Ett hot mot min mentala hälsa emellanåt.


Frukost

God morgon!


Till sängs

God natt på er!


Ledig hund

Dagarna är så där avslappnande som det ska vara på semestern. Efter fyra veckor ledigt har jag alltså börjat koppla av. Synd bara att semestern varade i fyra veckor. Jag tror på fullaste allvar att jag inte kopplar av så bra i regn och just regn har min semester bestått av. Kan man reklamera semester? Doris den lilla donnan, hon har i alla fall vett att koppla av. Goa hunden.


Härliga lediga dagar

Det tar dig med vädret. Nästa år är det min tur att ha sen semester. Basta. Liten terrorist - den ryska sorten - hälsar välkommen till kollo :) Nu vet jag vilken färg kolonin ska få, rosa med crèmefärgade snickerier och vita fönster. Precis som många hus var vid sekelskiftet 18-1900. Ska någon ha ett rosa hus så är det jag!


Ogräsätare ned stora öron

Ikväll när Lily åt sin yoghurt och müsli som vanligt innan sängdax fick hon ögon stora som tefat där hon satt vid köksbordet på kolonin. Utanför i jordärtskockslandet satt en livs levande Beatrice Potter kanin och mumsade på ett ogräs. Glädjen var total hos barnet och så även hos modern. Barnets glädje berodde på det faktum att det var en livs levande kanin med stooora öron. Moderns glädje kom sig av att kaninen hjälpte henne med en av hennes mödor. Kirskålen...


En sekund av värme

Två timmar. Två timmar på min snart fyra veckors semester har jag och småtjejerna varit på stranden. Katastrof! Vi befinner oss där nu men solen har (såklart) gått i moln och vi börjar frysa. Varför måste jag prompt gilla värme och sol? Polarforskning skulle fungera bättre i detta klimat...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1408261/images/2012/pic_5006a9eaddf2b302a7000421.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1408261/images/2012/pic_5006a9eaddf2b302a7000421.jpg" class="image">


Fint

Ett sött, rostigt skrin står på ett av borden ute. Alva har en kompis som sover över här på kolonin, finns det hjärterum finns det stjärterum! Idag ser det ut att bli sol - jippie! Ingen värme men allt är bättre än regn. Kram


Ute

Min utsikt just nu, utegrupp nr 2 på trallen. Jag och Lily sitter under bladverket mitt emot och får så där lagom med sol på oss.


Mera kollo

Jag har ju inte visat något från min trädgård här på kollo. Det är kust trädgården som man vistas i mest på en koloni då stugorna är små och primitiva. Min trädgård är 360 kvm stor och är en uppvuxen gammal förvildad oas. Mycket ogräs och en hel del att flytta och förändra. Det kommer inte finnas några raka linjer och rabatter som står i givakt - det är inte min grej. Här nedan får ni se en av utegrupperna som står på gräset vid en rosenbuske. Just nu äter jag och Lily lunch där. Som vanligt är blogg.se värdelöst och vägrar tydligen publicera mitt inlägg med stycken, hoppas ni står ut att läsa trots att texten är ihoptryckt? Kram! ..... det hick inte att publicera alla bilderna jag ville visa heller så ni får endast en att titta på....


På kollo

Äntligen skiner solen på mitt paradis! Plötsligt känns inte ens gräsklippning trist. Visar mina fina bjällror dom jag hängt på insidan av dörren. Ha en solig dag era blekfisar :)


Trolltyg

Jag och Lily har köpt "penntroll" på blocket. Nu har hon att göra det lilla barnet. Doris undrar om det är en tomtearmé?


Ro

Jag njuter av tystnaden och morgonkaffet. Promenaden med hunden är gjord och jag sitter och väntar in dagen. Alva och Lily sover och hunden Doris har gjort dem sällskap igen. Härlig start på måndagen!


Har tagit med mig pärlor och böcker på franska till kollo

Jag stressar, jäktar och snabbar mig. Ginar, hoppar över och maskar. Ja, jag gör allt för att komma fram så fort som möjligt. Mitt mål? Kolonin såklart! Jag och Doris (hunden) har egentid utan barn. Det är skönt med tystnad och stillhet. Jag läser och Doris sover vid mina fötter. Är inte livet underbart? P.S Jag gör enter och stycken men såklart att appen hos blogg.se ska strula bort och köra ihop texten så att det inte ser klokt ut...


Bara mina!

Ibland så sväller moderskänslorna över, ibland så får jag helt plötsligt en sådan längtan efter alla mina barn. Vill samla ihop dem och ha dem omkring mig och kramas, länge.
 
Med fyra barn så är det ganska svårt att samla ihop alla samtidigt. Fyra viljor, fyra olika personligheter.
 
Här kommer de ordning, äldst förs och fallande ålder neråt.
 
 
Linus 21 år
 
 
Evelina 19 år
 
 
Alva 12 år
 
 
Lily tre år i höst
 
 
Fina små hjärtan!
 
 
 
 

Kärlek

När jag var på en av mina loppisrundor tidigare i veckan så blev jag kär. Alltså på riktigt kär. Ni vet så där så det hoppar till i bröstet och kinderna blir lite röda. Hjärtat rusar och hjärnan står stilla. Blicken vill inte riktigt slita sig samtidigt som man inte vågar titta. Fast det gjorde jag. Tittade alltså. Som jag gjorde. Gick till och med fram och kände. Smekte. Granskade. Och bestämde mig på ett ögonblick. Honom ska jag ha!
 
Dessvärre vet jag inte än om hans andra hälft vill slita sig från honom. Japp, jag har fallit för någon som är upptagen men jag har frågat om lov. Ska få svar var det lider. Jag lider medan jag väntar.
 
På bilden nedan ser ni föremålet för min kärlek. Det är han i mitten längst bak, den bredaste.
 
Sweet Lord vad jag är kär!
 
Tänkte placera honom utmed ena väggen på kolonin, använda honom till frukost om mornarna till morgonsolen.
 
Perfekt va?!
 
 
Cafégrupp från Byarum.
 
 

Fint

Igår när jag var på Hedvigs Trädgård fick jag syn på denna spegel. Oh Herre min skapare! Naturligtvis inte till salu. "Tillhör hyresvärden" fick jag till svar. Någon som vet vem som äger fastigheten?


Åskar

Jag och Lily myser på kolonin. Linus och hans Malin har varit här när det åskande och blixtrade som värst. Linus lurade Lily att det var Oscar (åskan) som hoppade studsmatta och gick på toa och spolade när åskan gick. Typiskt storebror. Lily gick på det. Typiskt småsystrar.


Ljus

Myggljus på tennfat med rostig krona. Kronan köpte jag på butiken Hagagården utanför Gävle, tennfatet hade jag och myggljusen fick jag av Jessica på butiken Tant Elvira som också ligger strax utanför stan. Detta har jag på kolonin.


Heja mig!

Jag har gjort det igen. Gått all in på shopping av inredningsprylar jag inte visste att jag behövde. Lilla kolonin behöver pyntas, som att jag inte har grejer nog att ta ifrån här hemma? Jag tänker inte visa vad jag köpt. Nehej för då tror ni att jag är tokig - på riktigt. Loppis och hemma-hos-butiker har scannats. Idag var min mor med på shoppingrundan. Mamma är likasinnad, någon bromskloss kan man inte ta med sig såklart. Lily hängde med hon också och fick både coca-cola och klubba hos de olika "tanterna". (Jag har inte slutat med mellanslag utan det är blogg.se som är helt värdelösa - som vanligt) Kram och hej!


Alven

Min fina Alva, älskade unge!


Så regnade den semestern bort...

Så här ser min tredje semestervecka ut. Behöver jag säga att jag jobbar på lördag? (extrajobb för att överleva som ensamstående fyrabarnsmorsa. Not so funny). Så jävla typiskt mig att jobba när solhelvetet behagar titta fram. Nu kan sommaren lika gärna skita i att komma. Orka bry sig.


Mot lägenheten

Efter att ha läst, löst korsord och spelat luffarschack så ger vi upp kolonilivet och åker hem till lägenheten. Snälla sommaren kom någon gång!


Sötnosar

På bröllopet i lördags var Alva och Lily med. Den ryska terrorn visade sig från sin bästa sida. Jag är förbluffad. Alva - mitt mönsterbarn - skötte sig exemplariskt som vanligt.


Gäsp

Jag och Doris har gjort det enda rätta. Stödvilat.


Regn

Jag försöker njuta av semester trots att det måste vara den regnigaste semestern ever... Jag och barn nr 3 och 4 är på kollo och myser i regnet.


Love in the air

Igår var jag på bröllop. Kajsa och Tommy sa ja till varandra. Kärlek och ömhet. Jag träffade min blivande man också. Lite stel och tystlåten men för övrigt mycket trevlig. Känns som att han kommer vara mig trogen och inte ränna ute på krogen i alla fall...


Hallå sommaren!?

Jag säger som min tonåring skulle sagt. 
 
Vädret suger balle. Hästballe. 
 
Halva semestern har gått utan en dag på stranden. Satsade fel och valde att fixa inne igår när solen sken för idag skulle det vara SOL. 
 
Jefla metrologer. 
 
 

Glada men inte lata dagar

Hej!
 
Skriver ett snabbt inlägg till er. Är hemma i lägenheten för att hämta lite grejer till kolonin, vi har flyttat ut till den nu. Happy! Den som tänker sig att min lägenhet står tom och övergiven för inbrott blir besviken. Jag har vakthund. En ilsk en. Evelina. Stör ni henne så ansvarar inte jag för konsekvenserna. 
 
 
Igår kväll mös jag och Alva vid köksbordet på "kollo"
 
 
Idag kom min son Linus och slipade trallen åt mig. Väldigt bra med en son som är golvläggare :)
 
 
Efter att han hade slipat bort alla gamla lager av gammal olja laserade jag den nyslipade och släta trallen svart. Nu är huset gult men tänk er ett ljust hus till denna svarta trall. Fint. Blir till att måla lilla kolonistugan nästa sommar :) I veckan ska jag köra ut mina utemöbler så blir det mysigt ute också. Bland kirskålen.
 
 
Jag skrev för ett tag sen om mitt plötsliga behov av en Sifon. En sifon är inhandlad och står i lilla huset. 
 
 
Golvet är ingen höjdare men Rom byggdes inte på en dag. Som sagt, bra att ha en son som är golvläggare :)
 
 
Ett mirakel har skett. Idag försvann Lily in när jag laserade trallen. Tyst. Misstänksamt tyst. Aha tänkte jag, terroristen terroriserar inomhus! Tji fick jag. Något som aldrig har hänt förut hände nämligen idag. Lily hade bäddat ner sig i dagbädden och SOMNAT. Som sagt ett mirakel har skett.
 
Ha en underbar kväll!
 
 
 
 
 
 

Men sluta nån gång!

Jag bryter fan ihop snart. De har slipar golven i lägenheten ovanför mig sedan i måndags. Kl 07.00 börjar helvetet varje morgon. Jag skulle inte klaga om det inte vore för att de har renoverat lägenheten sedan i JANUARI. Jag blir nerkbyn på det här ljudet snart.
 
Se där. Nu hamrar de också så det rasar ner sågspån från taket ner i min säng. 
 
Jag gör mig olycklig på denna renovering snart. Har de god mat i fängelset?
 
 

Kollo

Min helg har bestått av att bla måla på kolonin. Det mesta är klart nu, själva inredningen av lilla stugan som är kvar. Utomhus ska det slipas och laseras terass, sedan ska utemöblerna komma på plats. Sen, sen gott folk börjar det stora arbetet, RENSA BORT ALL JÄKLA KIRSKÅL. Ja, jag har capslock för det kan inte nog poängteras hur mycket jag har av den varan. Jag kommer i alla fall få träningsvärk i bakbenen eller vad det heter. Baksida lår? Ja skitsamma, jag kommer stå böjd och visa ändalykten fram till jul. Eller nåt. 
 
Nu ska jag visa lite av min kolonihelg i bilder. 
 
 
 
På fredagkvällen målade jag. Nähä?! Först fick jag besök av Latifa och hennes son Simon, sen kom min mamma. När mamma skulle åka hem sent på kvällen hade dessa äckliga djur krälat sig fram från buskaget. Sniglar, dock ej mördarvarianten utan en geopardtecknad slemmig variant. Min mor är av den rejäla sorten så hon delade krypet på mitten. Ajöss äckelsnigel. 
 
Lördagen hoppar vi över. Vi kan här konstatera att det sällan som man tänkt sig. Vi går raskt över till söndag. 
 
 
Dagen idag startade med finväder. Doris njöt på verandan till min lilla kolonistuga. Härligt. 
 
 
Mamma och pappa kom till kolonin och hjälpte mig skruva ihop Hemnes dagbädd från IKEA. Himmel vilken tid det tog. Himmel vad IKEA kan packa effektivt. Himmel vad bra det blev. Himmel vad jag himlar. 
 
 
Hoppade visst över att jag och mamma hängde upp mina gamla spetsgardiner på fredagskvällen. Himmel vad bra det blev. Eftersom spetsen är i bomull och inte är det lättaste att få tag i nu förtiden så ville jag inte klippa av dem på längden så de får hänga så där lyxigt mycket på golvet som i fina rika hem. Detta är alltså en liten, liten kolonistuga men vad sjutton, lite lyx får man lyxa till det med. 
 
 
På eftermiddagen idag söndag kom monsunregnet - igen. Jag var nu ensam och solokvist i mitt lilla, lilla hus. Jag öppnade fönstret och lät vinden föra in ljudet av sommarregn och jag njöt. 
 
 
Jag har även lyssnat på radio idag i min lilla stuga. En rosa transistorradio som jag fått av mina föräldrar. 
 
 
Just nu står den på det pyttelilla köksbordet i det pyttelilla "köket".
 
Jahapp, det var lite från min kolonihelg. Imorgon blir det till att försänka spik så min son Linus kan komma och slipa trallen, 
 
Har det gott gott folk!
'
Kram 
 
 

RSS 2.0