Säl i rep mumsande på pepparkakor

Förnedringen var typ... total. Tänk er att träna RedCord med maratonlöpare och tillika vältränade människor som har kroppar spänstiga som stålfjädrar. Lägg till att klockan var eftermiddag på gymmet, dvs fullsmetat. Där var jag med min sälkropp. Fast skam den som ger sig. Innan denna vecka är slut ska jag ha hävt och krängt min kropp i dessa röda rep så att mina vilande muskler ber om nåd.

Värre går det med den enorma plåtkakburk som vi fick av min mamma i söndags, full med pepparkakor. Mamma hade skickat hem den hit med Alva och kommentaren: "ta hem de här så de tar slut". Kan säga att mission is completed. Burken är tom.
Knak!

Vet ni hur många olika muskler som används när man springer? Inte jag heller men om ni vill kan jag räkna efter för jag tror att varenda en av dem värker och ojar sig ikväll.

I eftermiddags var jag till naprapaten Josefin som kunde konstatera det jag misstänkt. Min ländrygg behöver byggas upp efter graviditeten med Lily och mina stela axlar och nacke orsakar huvudvärken. Bara att kämpa på gymmet. (Det knakade ordentligt när hon bände och vred)

Nu sängen, barnmorskeriet kallar imorgon bitti klockan 07.00.

Kram!
Träning avslutad. Idag var jag duktig och ...

img_4009 (MMS)

Träning avslutad. Idag var jag duktig och SPRANG i 35 minuter med hög puls. Härligt!


Måndag

God morgon darlings!

Idag är jag ledig!!!!!!! Det bästa med att ha ett jobb (förutom lön) är att man är ledig.

Vaknar av polackerna i lägenheten ovanför som tydligen älskar att såga med tigersåg och bända i trä så att spikarna gnekar och stretar emot att bli uppdragna. Igår kom det köksinredning så jag hoppas att de har rivit klart snart.

Huvudvärken gav vika igår och jag hade en bra kväll på jobbet. Jobbade med en mycket duktig och trevlig kollega, inspirerande!

Idag känner jag av huvudvärken pyttelite men jag tänker fortsätta med mitt treorace tills den försvinner.
Blev inget av med löpbandet och pulsträning igår pga headache så hoppas, hoppas det går idag.

Idag står även massage/naprapat på schemat :) En ledig dag fylld av rekreation med andra ord. Fast föräldramötet ikväll vette sjutton vilken kategori det hamnar under...

Nu ska jag väcka min trötta hund som ligger kvar i min säng och drar sig :) Sådan husse (matte) sådan hund :))

Sköt om er!
Aj

Inte är huvudvärken borta :( Bättre men inte bra. Har knaprat treo och Alvedon så att den apotekare skulle få skrämselhicka av min läkemedelskoncentration och en läkare skulle titta misstroget på mig och fundera på om jag var beroende av treo. Men nej. Sanningen är att jag har inte råd att sjukskriva mig. Jag har barn att försörja.

Försöker få lite vårkänslor av tulpanerna på mitt köksbordet :)

Mot sjukan!


Fantomvärk

Neeej! Vaknade med en sån där fruktansvärd huvudvärk igen. Var några veckor sedan sist så hade inbillat mig att den försvunnit. Ligger blixtstilla i sängen och väntar på att treon ska göra sitt. Jag som aldrig i mitt liv tagit treo förut och nu är det den enda tabletten som hjälper. Hoppas huvudvärken försvinner fort, jag vill ju till löpbandet på gymmet och svettas innan jobbet kallar :)

Ha en trevlig söndag. Jag ligger där jag ligger och väntar.

Kram

(Saknar mina barn så det värker i hjärtat, just nu känns det orättvist att jag måste jobba på helgen och inte kan vara med dem utan de måste vara hos pappa och mormor)


Min dag och hjärnans placering

God natt gott folk, jag är trött och ska rasa i säng nu efter en kväll på jobbet. Idag har jag varit effektiv: 8-9 utbildning på jobbet. 09.40-10.20 löpbandet med intervaller - snabba intervaller med pulsklocka. 11-13 inrednings/loppisrubda med Latifa. 13-13.45 lunch. 14-22 jobb.

Måtte John Blond komma ihåg mig ikväll.

Avslutar med en bild på hur det är ställt med män. Min slogan slår tyvärr aldrig fel...

"I varje man bor det ett potentiellt svin".

Kram


Helg=jobb

Hej darlings!

Nu blir det en helg på sjukan för mig, roligare saker kan man ha för sig på veckoslutet. Sköt om er!

Slänger in en bild på mitt nyförvärv till köket, en almanacka i gigantiskt format.

Kram


Error

Ibland kan jag bli så trött på blogg.se. Jag mobilbloggar oftast från deras app och ofta, väldigt ofta går det inte att publicera inlägg med bilder. Sen plötsligt går det och då minsann ramlar det in hur många kopior som helst på en och samma bild.

Så ni inte tror att det är jag som fått hybris ibland, som vid föregående inlägg.


Uthuset i stan

Jo men jag tackar jag! Snälla Latifa bjöd med mig på VIP kväll på "Uthuset i stan" här i Gävle med trevliga ägarinnan Helena Skarp. 20-50% rea gjorde inte besöket sämre :) En och en halv timme tillbringade vi i den inte allt för stora butiken men är man inredningstokig så springer tiden iväg.


Men åh!

Snälla gode Gud, säg att det inte är sant. Det känns som att jag håller på att bli sjuk... Fryser ända in i benmärgen, har lagt mig under dubbla täcken med en varm Lily bredvid mig. Är tröttare än tröttast och ska sova nu.

Håll en tumme att allt är bra imorgon.

Kram


Spring, spring

Jag har överlevt!

Första steget mot bättre kondition är taget idag och jag sprang i 20 minuter :) Härligt! Nu jädrans kör vi järnet och det vore väl tusan om jag inte har liiite kondis efter 16 veckor med den här gruppen. Vilken grupp sen. En härlig blandning av män och kvinnor mellan åldern 24-58 år. Två var rutinerade maratonlöpare där den ene hade sprungit lopp i världens alla möjliga hörn bl.a. Honolulu, NY, Sidney och minst tio länder till. Helt galet men mycket intressant. Åtta stycken är vi och jag kände direkt att jag gillade varenda en av dem. Ser fram emot våra träffar varje tisdag. Jag är den enda utan löparerfarenhet men tänk så mycket jag kommer att lära mig av dessa fantastiska springare :)

I helgen blir det till att investera i ett par fotriktiga träningsdojor.

Sov gott alla fina och kom ihåg att DU är värdefull.

Kram


Test

Vill ni ha ett tips på mental träning? Jag kan inte garantera att det finns vetenskaplig grund eller att det är en vedertagen metod men JAG kan lova att det minsann känns på psyket.

Ta ett barn, ca två-tre år.

Sätt barnet i en vagn.

Ta med dig en yr och glad hund.

Ta dessa attribut och gå ut på en oplogad stig/mindre väg i skogen i piskande snöväder.

Gå i ca en timme med hunden svansande kring benen, ploga vagnen framför dig och lyssna och svara uppmärksammat på barnet i vagnen.

Tilläggas bör att du ska gå/ploga så fort du orkar.

Kommer du hem och känner att du fortfarande har en bit kvar av din mentala hälsa så: Grattis! I mitt fall var det på gränsen men jag tror faktiskt att jag har förståndet kvar.


Ta på dig skorna så går vi till tvättstuga...

img_3971 (MMS)

Ta på dig skorna så går vi till tvättstugan sa jag. Lily klädde sig med mössa och vantar. Det gäller att vara redo tänker lilla fröken.


Mycket nära

Pjuh! Idag när jag var på affären var det nära att jag köpte mig ett par broddar. Stod och fingrade på dem men något fick mig att lägga tillbaka förpackningen. Nästa gång kanske jag köper dem, då blir jag officiellt äldre. Obönhörligen.


Måla, måla!

Idag har jag gett mig i kast med ett nytt målarprojekt, Lilys nya säng. Hittade den på blocket och blev överlycklig över den gedigna gamla träsängen. Vilken färg den målas i? Vitt såklart :)

Som ni ser är inte matsalen klar än så den får agera målarverkstad så länge.
Suck

Liten Lily kom hem till mig igår efter en vecka hos sin pappa, iförd cerise ChillNorway klänning och röda manchester byxor från Polarn o Pyret. Var för sig är det inget fel på plaggen, jag har köpt dem :)

MEN. Inte IHOP.

Vad är det för fel på män och klä barn? Vid frågan på hur han egentligen tänkte fick jag svaret: det är ju liknande färger.

Lilys pappa har många goda kvalitéer men han kan fan inte färgmatcha barnkläder. Måste sitta i generna hos det manliga släktet.
Kärlek

God morgon! Tack för era uppmuntrande kommentarer till förra inlägget. Jag har lagt det där bakom mig nu och lägger avundsjukan och inskränktheten från den personen/personerna där det hör hemma - på soptippen!

Jag kom på att jag har glömt bort att visa er min fina väska! Har letat i flera år efter en ny axelväska men ingen har ropat på mig i affären och bett om att få komma hem till mig förrän nyss. En skapelse i getskinn/päls hängde på "Uthuset i stan" här i Gävle. Jag visste inte att det var just den väskan jag letade efter men när den hängde där så var det kärlek vid första ögonkastet.
Ni tjejer vet vad jag pratar om ;)

Ha nu en mysig helg. Själv blev jag väckt av snickarna i lägenheten ovanför kl 08.00. Grrr!Dalt?

Det daltas tydligen med mig har jag fått höra. Jag åker på spa, till Stockholm och ve och fasa en hel vecka utomlands själv... Observera att jag betalar för mig själv. Sen Lily föddes (2,3 år sedan) har jag varit borta fem gånger utan barn. Fyra helger och en vecka nyligen.

Jag har levt själv med de andra barnen (de har aldrig varit hos sin pappa) sedan 2004 och själv största delen med Lily sedan 2009. Lily sover inte hela nätterna så jag är trött pga sömnbrist. Jag har fram till dess att jag fick Lily alltid jobbat MER än heltid varje månad för att jag och barnen ska ha pengar.

Varför anses det att det daltas med mig för att jag åker bort ibland? Kan någon förklara det för mig?
Jag är hopplös

Hm. Går inte så bra det här. Varför äta viktväktarmat när jag ändå har klämt i mig ena sidan på pepparkakshuset?

Kommentarer på detta?


20 jäkla minuter!

Hello!

Åh vad glad jag blir att det är iaf en ny som har kommenterat :) Blir så himla nyfiken på vem Kicki från Valbo är bara :) Mera kommentarer!

Idag har jag varit på operation och sett när de har tagit bort lite olika kvinnliga organ i buken. Livmodern tex. Mycket intressant. Även intressant att få vara med när de söver patienter.

Jag och Lilys pappa har börjat med varannan vecka, den här veckan tom fredag är det pappavecka fast inatt sover lilla fröken här. Mammas lilla hjärta. Imorgon jobbar jag kväll så vi får en liten mysmorgon hon och jag.

Har fått mail av Maria PT. Lite frågor att svara på inför kursstart. I brevet så är det framför allt en mening som fastnat i min hjärna: "testa er fysik i form av löpningstest i 20 minuter". Vill ni veta en hemlis?

JAG KAN FAN INTE SPRINGA I 20 MINUTER.

Så. Nu var det sagt. Förstår ni att jag är nervös och har dödsångest? Varför måste jag alltid utmana mig själv och testa mina gränser? Var det inte bra som det är med döfläsk, taskig kondis och godisätande på kvällarna? Tydligen inte.

Nu ska jag njuta av tystnad här hemma och sedan krypa ner hos en sovandes liten Lily.

Kram
Rättelse

Har raderat inlägget före det sista. Blev orolig att någon skulle ta illa upp.

Lika bra att ha peace and love på nya jobbet :)

Kram


Sömnlös träning

Alltså skit, jag kan inte sova. Ögonen står rakt ut som råttpittar och hjärnan går på högvarv som självaste Tjernobyl. Jag som ska upp imorgon bitti. Kom då att tänka på er mina kära bloggisar. Vilka är ni? Har ni egna bloggar? Känner jag er? Ni är ett stadigt gäng som hänger här men det är försvinnande få som kommenterar. Synd tycker jag.

Jaha, så nu ligger jag här och tänker och funderar på vilka ni är och plötsligt! Skit. Tänk om någon tar illa upp angående förra inlägget? Fast vadå, jag kan väl inte rå för vad jag tänker och känner? Nä precis. Ja, sådär håller jag på istället för att sova. Sen tänker jag lite på pengar, DET kan göra så att även den mest döde får svårt att somna. När jag ändå är inne på pengar så tänker jag lite på ränteläget, CSN och mitt klädkonto. Tre poster som känns smått hopplösa. Sen tänker jag på träning. Observera, tänker, inget annat. Tyvärr ändras inte kroppen av intensivt tänkande på gymnastiska övningar.

Förresten, har jag berättat att jag ska börja träna i en grupp som kommer att ledas av min gamla personliga tränare Maria? Jo visst ser ni. Jag ska börja konditionsträna. Ja, ni läste rätt. K-O-N-D-I-T-I-O-N. Ni vet springa, militärträning och spinning. Ett krux bara, jag avskyr att löpträna. Ni hänger väl med på resan? Ni kan inte missa när Mallan ber om nåd och kravlar sig av löpbandet. Den 24 januari börjar det.

Nu blev jag trött känner jag. Man blir lätt trött av bara tanken på att springa med blodsmak i munnen och majorskan Maria som piskar upp en till nya nivåer.

Slänger in två bilder på mig själv och min kropp ;) Hehe. Avis ni blev nu va?! Jag med. Gudars skymning för de kropparna!

På återseende, god natt!


På hal his

Jisses vad halt det är ute! Promenaden med Doris resulterade i ett fall och uppskrapat knä.

Är det tantvarning när jag på allvar funderar på att köpa broddar?

Om jag köper dem i plast i någon gäll färg då?

Finns de för löpare?

Ok. Jag förstår. Tantvarning. Fast jag väljer att kalla det mognad.


Omysigt uppvaknande

Gah! Idag kl 07.00 påbörjades renoveringen av lägenheten ovanför mig.

• Det är sjukt lyhört i det här huset.

• Jag brukar passa på att sova längre än till sju när jag jobbar kväll eller är ledig när Lily inte är hemma.

• Lägenheten ovanför mig är i uruselt skick, kommer ta lång tid att få ordning på den.

• Det är en jädrans tur att jag inte ska jobba natt de närmsta nio veckorna. Sova i det här ljudet hade varit stört omöjligt...Losers!

God kväll, eller natt.

Finns det något jobbigare än att se sitt barn ledset? Förtvivlad över att inte duga och passa in. Ledsen över att vara "rätt". Barn kan vara elaka, så mycket värre än vuxna. Lejonmamman i mig vaknar till liv och jag får lust att platta ner småbrudarna, ta dem i örat och väsa några väl valda ord. Jaga dem runt halva Gävle för att sedan hänga dem upp och ner i ett träd för allmän beskådan. Men. Jag är vuxen och förståndig. Låter inte små gruskorn påverka mig. Tröstar ledsen dotter och förklarar att klokhet och gott hjärta är tusen, miljoner, biljoner mycket viktigare och bättre än pengar (föräldrars) och en kaxig attityd. Med klokhet och ett stort hjärta vinner man vänner för livet och sann respekt. Ytlighet och näsan i vädret är till för losers.

Med dessa ord säger jag god natt och önskar alla godhjärtade människor en skön sömn, de andra hoppas jag har smulor i sängen som skaver och en kudde som är knölig.

Kram!


Present presenteras

Igår när vi var hos Latifa bjöd hon inte bara på massor av mat. Nejdå, en liten present fick jag också. Min tulpanbukett kändes genast i det minsta laget. Jag sa ju att hon är en kvinna med stora mått (förutom kroppen, en liten nätt sak är hon där). Hjärtat hos henne är enormt och hemmet är varmt och välkomnande. Åter till presenten. En liten väska/neccessär/bra-att-ha-bag eller vad jag ska kalla den. En ursöt liten sak är det i alla fall. En riktig liten Malin-Latifa grej helt enkelt :)

Den kvinnan har en fantastisk smak!


Finn hunden

Jag och Doris har varit på promenad. Doris är av rasen West Highland White Terrier även kalkad "Westie". Inte vet jag hur de tänkte i Skottland men på vintern när de jagade med "Dorisar" måste de haft svårt att se hunden bland snön.


Middag

Hej fina!

Igår var jag och Alva bortbjuden till Latifa och hennes två pojkar Simon och Jesper. Skaldjur stod på menyn. Himmel vilken middag! Latifa, hon är känd för sin överdådighet. Jag är mätt fortfarande. Vi bjöds bl.a. på fördrink, hummer, musslor, räkor, pizza bitar, ost, kex, efterrätt, godis och chips.

Tusen tack för en supermysig kväll!


God morgon alla pigga!

Nu livets ädla bönor :)


Doris

Nedan ser ni mitt uppvaknande imorse. Två bruna ögon, en fuktig svart nos och en liten skär blöt tunga i min ena näsborre.

Det är kärlek det!


Wordfeud

Jädrans ungar att fuska! För visst måste det vara så, att de fuskar? För inte får jag väl stryk av Alvas kompis på 11 år i wordfeud?

Total förnedring. Jag tar och äter lite chips istället. Det är nåt jag kan i alla fall.


Det här med nytt jobb...

Godagens bruttor!

Hur har veckan varit? Min har varit bra. Nytt jobb. Nya rutiner. Nya möjligheter. Idag fick jag flåsa upp för sjukhustrapporna mellan våning fem och åtta. Flera gånger. Orsak: hurtig arbetskamrat. Hon tog två i taget, jag tog en och en. Jag flåsade. Hon log. Jag skyllde på förkylning. Hon log. När den här introduktionen på nya jobbet är över tar jag hissen. Varför? För att jag kan.

Punkt.


Helt otroligt

God morgon mina små älsklingar!

Inatt har jag sovit exakt: en timme. Onödigt med skönhetssömn på en gammal 40-taggare.

Hur ända in i h--vete är det möjligt att jag är förkyld igen? Jag måste vara något av ett medicinskt under. Bihålorna, fram för allt vänster sida, är så igentäppta att det känns som att de ska sprängas innifrån och att vänster öga ska ploppa ut till förmån för snor som vill komma ut.

Behöver jag säga att jag är svullen, ful och på uruselt humör?

Virusdjävulen - ge mig nåd!

Så där ja. Färdig gnällt för idag. Dax att ta tag i den här dagen och andra introduktionspasset på nya jobbet :)

Sköt om er!


Idag är det dagen D

Hjälp! Idag börjar jag på mitt nya jobb. Ska jobba på en gynavdelning som barnmorska. Börjar kl 14.00 idag. Lovar att ingen av er vill byta mage med mig just nu...

Jag återkommer, om jag överlever vill säga.


Måndag

Dagens freedom feeling:

Lodat runt i gammalt och urtvättat.

Resultat: jag ser gammal och urtvättad ut.

Åtgärd: nada. Vem bryr sig?


Bää

I stallet hos syrran hade de får. Jag har alltid gillat får. Oklart varför egentligen. De luktar illa, är inte särskilt clever och har taskig frisyr. Ändå gillar jag dem, eller kanske det är pga detta.


På väg hem

Idag var det hemfärd från Lidköping till Gävle. När Lily ledsnade roade vi henne med att hon själv fick göra grimaser.Kram

Hello!

Jag har sovit i två timmar ikväll. Har gjort en liten paus i sovandet för lite frosseri - marinerade tomat- och vitlöksklyftor har inmundigats. It's väry tur att jag inte pussas inatt. Kanske att ryssen håller sig i schack av min andedräkt? Hoppas.

Imorgon tuffar Volvon hem till norrland.

Goder natter!


Kusinpromenad

Efter en uppfriskande promenad i regndis är det skönt att komma in i värmen. Vintern har inte hittat till västra Götaland heller...


På hästryggen

Hej darlings!

Bjuder på en bildkavalkad från min dag i stallet med min syster Jenny här i Lidköping. Red hennes ögonsten Cobelina som är en Irish cob. För er oinvigda kan man enkelt säga en lite grövre häst med mycket hovskägg. Hingsten Raven var också med och även lilla shettisen Fridolf som kördes. Jag provkörde även lilla sötisen. Jisses vad kul det var att köra!

Här kommer bilder på de snygga håringarna.


Hej bloggen! Mallanbrallan är en trött tje...

img_3823 (MMS)

Hej bloggen! Mallanbrallan är en trött tjej nu. Fantasin är i botten så hon är tråkig och smsar en bild på sitt Facebook inlägg från tidigare ikväll. Vi har det mysigt här hela familjen hos min syster yster :) Näe, nu måste jag försöka sova. Imorgon bitti är det uppställning för avfärd mot syrrans stall kl 08.00. Japp, Mallan har dammat av sina gamla ridkläder och ska (försöka) ta sig upp på hästryggen. Kan bli intressant det här. Hej träningsvärk på insida lår, rygg, armar och axlar :) God natt sötnosar!


Slurp. Gott. Slut. Det var mig en rysligt ...

img_3822 (MMS)

Slurp. Gott. Slut. Det var mig en rysligt trevlig Italienare syrran hade att bjuda på :)


On my way

Vi är på väg, i mjölkdimma. Terroristen har gjort några tappra försök till terror men till slut vann tröttheten. Det tackar min mentala hälsa för.

Har flera timmar kvar i bilen. Ni som känner er manade att roa mig, lägg till mig på wordfeud. Andersdotter 72. Alva? Bah! Henne tänker jag inte spela mot.

Kram!


Snart är det god natt för Mallanbrallan. I...

img_3816 (MMS)

Snart är det god natt för Mallanbrallan. Imorgon bitti kl 07.00 är det uppställning och givakt. Bilen går nämligen prick sju för avfärd till syster yster i Lidköping. Må gudarna vara med oss så att de gör Lily på bra humör under resan, annars kliver nog resten av sällskapet av i farten... Inbrottstjuvar gör sig icke besvär här hemma. Jag har en vakthund, Evelina. Den som stör henne lär få ångra sig... Kram!


Mardröm

Fy f-n vilken dröm jag haft inatt. En riktig mardröm. Här kommer en snabbversion av hemskheten. (AVA - där jobbade jag som sjuksköterska innan jag blev barnmorska. BB - där jobbar jag som barnmorska).

Vaknar i tid på morgonen. Upptäcker att mamma är hemma hos mig för att se till att jag kliver upp och kommer i tid till jobbet... Mamma fixar Lily medan jag koncentrerar mig på att få upp ena rullgardinen i sovrummet. (Viktiga saker på morgonen det där med rullgardin?). Mamma blir irriterad på mig för att jag inte har bättre ordning i Lilys garderob (skulle kunna räcka som mardröm men det kommer mera). Efter strul hit och dit så kommer äntligen mamma, Lily och Alva iväg till skolan. Jag är så utmattad att jag lägger mig på kökssoffan (har ingen i verkligheten) för att ta igen mig. Vaknar med ett ryck och inser att jag börjat för tio minuter sedan. Ringer jobbet i panik och säger att jag kommer om tio minuter! Av någon outgrundlig anledning sätter jag mig och börjar sy in knappar som släppt på olika plagg. Jag blir så förbenat irriterad på mig själv där i drömmen så jag bad mig själv dra åt fanders. Efter utfört handarbete åker jag till sjukhuset (äntligen). Väl där så knatar jag upp på AVA, ber om ursäkt för att jag är sen, tar emot rapport och ställer mig i läkemedelsrummet och börjar blanda olika mediciner. Småsnackar med mina gamla kollegor. Blir uppdaterad på skvallerfronten, inser att mycket har hänt på läkemedelsfronten när jag står där och delar piller. Då ramlar polletten ner. Jag är på fel avdelning. Jag är till och med inom fel yrkeskategori. Den ilningen i magen jag fick då, den ni, den frös mina inälvor till tundra kan jag säga. Jag slänger mig på telefon, ringer BB för att tala om att jag faktiskt är på sjukhuset men råkade gå fel (!). Svaret jag fick i luren var: "Malin. Vi tycker du ska se dig om efter ett annat jobb. Du är opålitlig". Jag fick sparken.

Behöver jag säga att jag vaknade med ett ryck? Inälvorna var fortfarande frysta till tundra, hjärtat slog (fortare) och paniken välde i mig. Min första tanke var: "nu när jag är sparkad hinner jag i alla fall städa Lilys garderob".

Känslan av förnedring sitter kvar i mig så min andra tanke efter att städa garderoben var att ringa min chef och fråga om jag har jobbet kvar. Efter att ha sansat mig lite inser jag att det nog inte skulle vara en sån bra idé.

Kontentan av denna dröm blir: handarbete är till för arbetsfria kvinnor och släpp aldrig in din mor i garderoben.


Idioten

Hjälp! Jag börjar likna en galning av att vara sjuk. Ni vet en sån där hålögd som plötsligt slänger ur sig konstiga saker, vankar av och an och får nervösa sammanbrott. Hm. Det där låter som jag vid PMS...

Ja i alla fall. Ska bara sova en stund sedan förflytta mig till soffan istället för sängen. Ett framsteg minsann!

Go och glad, Ben & Jerrys! ;)Alva håller mig sällskap i sjuksängen. Vi ...

img_3791 (MMS)

Alva håller mig sällskap i sjuksängen. Vi spelar wordfeud. Ställningen ser ni längst ner till höger. Jag är 39 år, Alva 11. Ja ni ser själva vem som leder. Nog talat om detta. Jaha ja, jag kanske skulle kliva upp och göra något annat? Typ ge skitungen något straffarbete?


Sjukstuga

Jag är fortfarande sjuk. Halsen är till och med värre idag. Typiskt att B&J inte kunde bota. Kanske måste ha en till dos idag? :)

När jag ligger så här för ankar och är inkapabel att göra något vettigt så kryper det i kroppen på mig och inredningsidéerna susar genom huvudet. Frustrerande!

Alva är hemma och hon börjar bli en förpubertal snart 12-åring. Hon sitter på rummet och spelar musik och grejar. Min lilla Alv börjar bli stor!

Idag bjuder jag på en bild med några visdomsord och en ljuvlig bild på glassen som jag och Alva åt upp igår.

Sköt om er! Kram


Vilken tur att jag har Alva när jag är sju...

img_3787 (MMS)

Vilken tur att jag har Alva när jag är sjuk. Jag och Doris sitter i bilen och väntar på Alva som är inne på affären Ben & Jerry glass ska inhandlas till filmen ikväll. Jag skiter fullkomligt i bantning när jag är sjuk! Ont ska fördrivas med gott :) Som ni ser på bilden är Doran väldigt nyfiken på något utanför bilen. Hon är nyfiken på bomber som barnen smäller på gatan. Jag tackar för att jag har en hund som inte är skotträdd. Kram


Ja men vi kör väl en sjuksväng till då... ...

img_3783 (MMS)

Ja men vi kör väl en sjuksväng till då... Den här gången håller sig luftrör, lungor och huvudvärk i chack Nu är det halsen. Jag har inga halsmandlar då de rök när jag var 16 utan det finns andra körtlar som villigt står på tur att göra ont. Jag kan inte svälja för stora bitar så jag får suga på det jag vill ha i mig. Jätte gott. Eller inte. Hoppas ni där ute har det bra i regnet :) Kram!


Blogg tips

De här små sötnosarna, min lilla Alva och hennes kompis Cecilia har en blogg tillsammans. Gå gärna in och kika hos dem och deras söta inlägg om kläder och annat som kretsar i sera liv.

Ja, jag är sponsrad till denna länkning ;)

www.ceciliaalva.devote.se


Klippt

Alva har alltid varit ett litet troll när det kommer till hennes hår. Som nyfödd hade hon lång lugg ner över ögonen, en liten bortbyting :) Det var till och med en annan pappa som sa: hon har inte bara långt hår, hon har till och med en frisyr! Lilla Alven föddes nämligen med blonda slingor som än så länge har hängt med i hennes mörkt cendré färgade hår.

När man har denna hårman kan man ibland lyxa till sig och klippa en decimeter utan att behöva gråta blod... Så har vi gjort idag. Köksaxen har klippt det nötta och en dm av håret har avlägsnat sig. Både mor och dotter är nöjda.


God natt

Jag och Alva har myst ner oss i sängen och ska sova snart. Ikväll har vi ätit så magen står åt alla hörn. Att vara bortbjuden till en kock är inte helt fel!

Sov gott raringar, kram!


RSS 2.0