Vilse i pannkakan

Jag och Lily har tagit en långpromenad här kring området. Nya marker. Okända marker. Hej och hå vad det gick genom skog, åkrar, grusvägar, röda hus och sist själva samhället. Ett tag gick det lite tokigt till och jag fick ringa ett SOS samtal till syster. Jag var vilse bland fälten. Lost. Lyckligtvis hittade jag hem så jag och Lily slapp sova under en gran på Valborgsmässoafton.


Vid Vänern

Vi är fortfarande hos syster yster och njuter av dagarna med barn och ledighet.

Syrran och hennes man har byggt ett hus vid Vänern och har det helt underbart tycker jag.


Vitsippspark

Jag, Alva och Lily har tagit vita turbon och åkt till min syster utanför Lidköping. Valborg kommer att firas i södra Sverige.


Guds gåva till kvinnligheten

Nu ska den här gamla kärringen krypa i säng och drömma ljuva drömmar om den här (gamla) snubben. Johnny Depp. Himmel.
Kontroll

Ombesiktning av bilen... En liten nedrans bromsslang som har kollats upp och blivit godkänd.

Liten Lily var med och kontrollerade att allt gick till som det skulle. Min plan var att om besiktningsmannen började trilskas så sätter jag Lily att börja skrika. Ingen i hela världen orkar med hennes högljudda klagande. Ingen.

Tur för besiktningen att slangen var ok.
Finn Malin

Här om dagen när jag var på gymmet fick jag en idé att föreviga mig själv på bild.

Varför kan man undra och vart är jag på bilden? Det enda som fastade på linsen är en strandad knubbsäl med armar.

Märkligt.
Eritrea

Igår var jag på föreläsning om invandrade från Eritrea. Intressant då jag näst intill varje vecka träffar patienter från det landet.

En av föreläsarna hade varit i Sverige i 25 år, sitter nu i riksdagen och är otroligt integrerad i det svenska samhället. Vid 16 års ålder i Eritrea blev han värvad som gerillasoldat. Han är otroligt tacksam över sitt öde.

Lärorikt att få höra livshistorier utanför trygga Sverige.Skymd

Idag har jag varit på utbildning. Hade jag otur med platsen eller hade jag otur?

OBS! Jag kommenterar absolut inte personens kropp utan min sikt.


Terror

Den ryska terroristen alias Majorskan var inte nådig inatt. En (1) timme tidigare la jag henne igår kväll och det gillades inte. Varannan timme inatt har hon högljutt meddelat sitt missnöje över att ligga i slafen, surt vägrat talat svenska utan fallit tillbaka i Lilyianska och varit ännu mer missnöjd med att jag inte förstått.

Jag är för gammal för vakna nätter.

Undra just hur Gud tänkte när han jungfrubebådade mig så pass sent i livet?


Blött blev det

Det gäller att klä sig rätt när man diskar tänker Lily.Brynäs

Det blev ett pass på gymmet med fokus på biceps och triceps som avslutades med intervaller på löpbandet. Riktigt jobbigt att springa och riktigt förvånad blev jag att min vad höll för löpningen. Kanske, kanske att den är ok. Hoppas.

Jag gör något just nu som inte händer ofta - ser på hockey. Fast när det är så nära SM- guld för Brynäs måste till och med en idrottsanalfabet som jag titta. Plus att Tommy Jonsson som är tränare i Brynäs är min granne. Kan vara bra för grannsämjan att ha lite koll ;)

Nedan kommer mitt träningsupplägg för kvällen. Hastigheten sänkte jag med två km/h mot vad det står.


Att bota latmasken

Idag är det en seg trötterdag. Jag har sovit tio (10) timmar inatt, ätit bra, druckit vatten och varit på en kylig hundpromenad. Ändå trög som sirap. Jag vet att råda bot! Över till gymmet.

På återseende :)


Hemma hos mig

Jag fullkomligt ääääälskar rosor! Jag försöker att så ofta som möjligt ha levande blommor på bordet och framför allt rosor. Färg? Rosa såklart!


Fotpgrafen

Likt många andra knoddar brukar Lily få använda min iphone när hmm, typ, hur ska vi uttrycka det? När mamman vill ha en stund för sig själv, eller kunna prata ostört med en vän. I torsdags när vi var hos Annelie fick telefonen rycka ut och agera sysselsättare åt den lilla majorskan.

Ibland är det spännande att upptäcka de olika motiven som lilla fröken lyckats fånga med telefonens kamera. Jag väljer här att visa de mest lyckade.

Jag tror visst att det är någon (läs jag) som börjar bli gammal och skrynklig.
En liten sång

Men åh mitt modershjärta blöder! Lily min lilla terrorist börjar bli stora tjejen och leker ensamlekar för fullt. Här leker hon med sin käre Nalle Puh och har satt honom i stolen. "Ska jag sjunga?" säger hon, sen säger hon något obegripligt som jag antar är Puh's svar och sedan sjunger och för nallen så det står härliga till. Hon avslutar med att stryka honom på benet och säga "så, så".

Alltså jag dör så gulligt!

Hon är säkert det första barnet i universum att göra så. Absolut. Så måste det vara.
Gym

Igår fick jag lite assistans på gymmet av Lily. Hon är jätteduktig att ha med, låter bli det hon inte får röra och tycker att det är kul och titta runt.

De stora starka muskelbergen som vanligtvis ser lite bistra ut drar på mungiporna och ler när de ser henne. Lite gulligt faktiskt.


Sleeping beauty

Min minsta prinsessa har tagit sig en rejäl sovmorgon, och jag var inte sen att haka på. Hon sover än och jag ligger bredvid och luktar på henne, älskade barn!

Idag blir det jobb men sen har jag semester och är hemma med mina påsklovslediga barn. Som jag ska njuta!

Ha en fin dag!


Bröllop

Igår var jag på bröllop. Väldans vackert och fint. Efter ett bröllop blir det fest. Jag utvecklar och invecklar mig inte mer än att säga att det såldes drinkar till självkostnadspris, detta påfund kan lätt bli en blöt historia. Imorse hade jag kunnat kapat min ena arm för en treo, fast jag var i tvättstugan klockan åtta. Det ni!

Simon och Pernilla heter det vackra brudparet.


Kräftan

Alltså hallå astrologer! Jag undanber mig alla former av "affärer", jag har gått i celibat ju! Orkar inte med sånt där tjafs.

Comprende?


Häxan

Idag flyger vi tjejer! Själv har jag gått i celibat så mitt intresse för Mr Devil är svalt men en fest med massa brudar tackar man inte nej till.

Putsa kvasten och fyll kaffekannan med lämpligt innehåll. Tänk dock på att ta det lugnt i trafiken idag. Påsken är en svart helg på vägarna.

Kram


Till sängs och mycket socker blev det

Jag är hemma från Kiruna och bilresan hem. 110-120 mil bil under en dag sätter sina spår i kroppen och knoppen.

Har kramats med två av mina fyra barn idag, de andra två får jag krama på imorgon, som jag längtar! Lily ska jag träffa innan kvällsjobb på sjukan, hon är hos sin pappa de här dagarna, nästa vecka är ordningen återställd och jag får tillbaka min lilla skatt.

Nu när jag varit bortrest har jag släppt på kosthållning och träning totalt, ätit precis allt och njutit. Från och med imorgon blir det hårdhandskarna igen. Jag känner att bra mat och hård träning gör att jag mår bra (trots att resultatet kunde vara liiite mer upplyftande men det kommer väl). Imorgon bitti blir det ett tufft pass på gymmet, tänker köra både styrka och cardio. Yes!

Sov gott nu era bandidos!

Har kraschat direkt i säng och ska sova mig utvilad.


Johan Nilsson

Jag och min farfar :)Ett sista farväl

Hej!

Idag har vi varit på min farmors begravning. Farmor blev 91 år och har haft ett långt och rikt liv. Farfar lever och är 94 år, en aktningsvärd ålder. Farfar är helt klar i huvudet och benen bär honom än. Om jag blir gammal önskar jag mig samma status, ingen grönsak tack!

Imorgon bitti bär det av hemåt, jag längtar ihjäl mig efter mina barn. Vill krama om och säga att jag älskar dem.

Ikväll blir det en grande finale. Hela tjocka släkten på pappas sida ska träffas. Intressant.

Kram


Gruvligt

Jordbävning? Krig? Invasion? Värsta åskovädret? Meteroit? En brakskit?

Nej. De spränger i gruvan. Mitt i natten så rutorna skallrar och sängen vibrerar.

Tack till mina föräldrar att vi flyttade från Kiruna annars hade jag blivit nervklen. Och sömnlös.

Hej påsar under ögonen imorgon.


Fjällgatan

Är hemma hos min farbror och fru. De bor i farmor och farfars gamla hus med en vidunderlig utsikt över vildmarken.

Elton bor även han här. Elton är en nakenhund med päls. Kolla in tungan.


Kiruna ligger på fjället

Från Kiruna ser man Kebnekaisemassivet. Från mitt sovrumsfönster där jag sov som barn är det just Kebnekaise det man ser.


Ishotell

Idag har vi varit till ishotellet i Jukkasjärvi. En riktig turistattraktion men ändå något man bör se. Jag är trots allt född i Jukkasjärvi församling.


Här är jag

Jag och mamma i Kiruna. Vildmark och åter vildmark.

Jag är alltså i min barndomsstad.RSS 2.0