Sista dagen x 2

Sista dagen på året. Sista dagen som jag är hemma på föräldraledighet med Lily. Imorgon börjar jag jobba heltid som barnmorska. Imorgon flyttar Lily hem till sin pappa. Många funderingar och tanka som snurrar runt såklart. Hur ska det gå? Hur kommer det att kännas att inte ha sin lilla fröken hemma här på heltid? Kommer hon att sakna mig? Kommer Lilys pappa att klara av att vara hemma med henne? Han som är van att göra vad han vill, tänka på sig själv och tillbringa varje helg på dansgolvet i sus och dus? Som sagt många funderaringar och känslor. Klart det måste gå! Det är inte så att jag och Lily inte kommer att träffas på två månader. Jag och hennes pappa brukar sova ihop så varför skulle vi sluta med det just nu för? De får komma hit och sova och vara här, jag får sova där ibland (lite svårare för mig att sova borta eftersom jag har Alva här hemma).

En sak som kommer bli positivt efter det här är att amningen kommer att gå i graven för gott! Jag är sååå less på att amma. 1,3 år och skriker efter bröstet, inte kul! I skrivande stund är det faktiskt just det hon gör. Står på golvet och river i min tröja och skriker efter amning. Nyss när jag var på toa så skulle hon promt upp i mitt knä. Väl där börjar hon slita och dra i tröjan för att komma åt bröstet. Det här är inte kul. Vidrigt faktiskt. Så första tiden blir det till att INTE sova ihop med fröken så att hon slutar med amning.

Vad ska ni göra ikväll? Själv har jag bara lilla Lily hemma så det blir hon och jag, lite TV och tidigt i säng. Kommer vara utvilad imorgon till nya jobbet :)

Gott Nytt År till er alla!Lily och Doris i mitt knä för exakt ett år sedan :)


Året som gått

Gjorde en lista om året som gått för ett år sedan. Inte de smartaste frågorna men använder samma i år igen, roligt att kunna jämföra.


2010 är året...du har hittat ny musik du gillar
- tror inte det

du har fått nya kompisar - snarare djupare bekantskap

du har varit utomlands - ja

du har varit ledsen - ja

du har velat dö - nej

du har varit glad - ja

du har druckit alkohol - jag fast inte ofta. Min lever gör frivolter.

du har blivit kär - nej

du har känt dig sviken - ja

du har känt som att ingen har sett dig - nej

du har suttit vid datorn mer än innan - nej

du har skrivit en låt - absolut inte

du har känt hat - inte riktigt men nästan

du har varit "sjuk" - ja

du har varit sjuk - ja

du har dansat - mest hemma i vardagsrummet :)

du har bråkat med dina föräldrar - mer tyckt olika

någon har sagt att du är snygg - ja

du har bråkat med din älskling - har ingen

du har strulat med en främling - nej

du har strulat med en av samma kön - nej
 
du har varit så uppjagad att du gjort misstag - ja

du har gråtit för något som hänt i ditt liv - ja

du har kallat någon hora/slampa - nej

du har pissat utomhus - nej

du har slagit någon - nej

du har spytt - ja

du har knarkat - absolut inte!

du har hånglat med någon av motsatt kön - ja

du har raggat på främlingar - nej dåligt med sånt

du har rymt hemifrån - haha näe men kanske önskat ibland (samma svar som förra året)

du har bakat - ja

du har sovit utomhus - nej

du har åkt bil med fyllon - nej

du har varit full - ja

du har saknat någon - ja

du har badat i havet -  ja

du har solat utomhus - ja

du har snackat i telefon mer än 2 timmar - japp, såklart!

du har fått blommor av någon från motsatta könet - nej

du har gett någon blommor - nej

du har sett en död människa - ja ingår i mitt jobb


Konstaterar att år 2011 bara kan bli bättre och intressantare än 2010.


Listan 2009

 

Aj!

Jäklar i min låda vad ont det kan göra men nu är det gjort. Kopparspiral in, no more bebisar här :) Slit den med hälsan ropade barnmorskan efter mig. Jo, jag vet hur barn blir till, celibat är ett effektivt sätt att undvika befruktning men om jag nu skulle ha turen att träffa på några elitsoldater så säger sprialen halt! Väldans trevligt ;) Jahopp då vet ni det, så min bula framtill är alltså inte en liten knodd utan ett resultat av all god mat och choklad under julhelgen.

Inatt ska jag jobba sista natten på AVA sedan är det barnmorskeri och BB som gäller för min del. Blir lite som sista natten med gänget :)

Latmasken har slagit rot i min kropp men strax ska jag iväg och träna lite biceps. Få se om jag orkar med lite intervaller på crosstrainern? Har tjuvrökt idag så konditionen är inte på topp misstänker jag. From lördag är det slut på rökat, är på tiden.

Tjingeling!

Höll på att glömma. Idag har jag hälsat på Kajsa och sett hennes söta lilla Lova. Hur underbar får man bli? Ett litet mirakel har sett dagens ljus :)  


Tisdag och trött

Gudars vad trött jag är. Mina planer på spinning gick om intet idag. Min kropp och hjärna orkar inte. Slarvat med maten har jag också gjort idag, antagligen därför jag är trött. Mina nyårslöften kommer bli kanon så jag blir piggare.

Idag har jag förgyllt min dag med besök hos snyggaste och inspirationsrika Lotta, senare en kaffe och choklad hos kloka Rebecca och nu på kvällen var jag och Lily hos hennes pappa Andreas och åt godis. Japp, mina kärlekshandtag har vuxit av julens frosseri känner jag :( Skärpning!

Ett stort grattis till Kajsa och Tommy som inatt fick en liten Lova i rekordfart!

Snart kallar sängen för trötta mig, blir inte roligare blogginlägg än så här.

Kram till er alla!


Inte lätt!

Tänkte ta en bild på mig och Lily och hälsa er en god dag här på bloggen. Att ta en bild ihop med en ettåring är inte det lättaste. Här nedan ser ni ett bevis på det.Här blir jag uppäten...Suddigt...Uppäten och suddig...Jag halvsuddig, ettåringen helsuddig... 

 Dragen i håret...

 Leker med håret...

 Jag sköter mig men ettåringen ramlar ur bild...Men nu då!? Fast vilken konstig färg jag har i ansiktet...

 Tacka vet jag apparna på iPhonen :) Nu får vi vara nöjda!


Men stå upp då!

Jahopp, så står magen åt alla håll igen. Nu är det polkagrisarna som har mött sitt öde. Är inte speciellt förtjust i polkagrisar heller men de går i - tydligen. Har jobbat inatt så idag är jag slö i kroppen och hoppar över träningen. Pizzan som det manliga sällskapet bjöd på tidigare idag får lägga  till sig i lugn och ro runt midjan. Imorgon blir det dock spinning. Jag brukar inte avlägga nyårslöften men i år blir det ett, eller två faktiskt. Inget mera tjuvrökande och stopp på att svulla i mig onyttigheter så ska vi se att min träning kommer sätta ordentliga spår på min gamla sletna lekamen.

Min julgran tronar numera utomhus utanför mitt köksfönster. I år rök den redan på juldagen. Julgranshelvetet ville ju inte stå upp! Saker som inte står rakt upp åker ut ;) Den jäkeln hann välta och spilla ut mängder av vatten minst tre gånger innan den fick det kallt om tassarna. Luktade kattpiss gjorde den också. Köpte mig en knubbig, kort och fin kungsgran i år. Nästa år blir det som alla andra år, köpa en gran i skogen :) Tacka vet jag naturliga granar som står av sig själv. Veklingar gör sig icke besvär i det Andersdotterska hemmet mera.
Basta!


Vill inte, vill inte, vill inte...

Gaaaah! Total ångest! Jobbar inatt. Ja, bara det kan ju vara ångestframkallande men nu är det inte det. Det går magsjukan här på jobbet!!!!!!! Fruktansvärda saker. Dubbla munskydd, handskar och förkläden. Ååhh jag vill inte dö, inte den här veckan. Hör ni inget mera från mig närmsta dagarna har jag gått vinterkräksjuksdöden till mötes.

Adjöken!

Julefrid

Hoppas ni haft en trevlig julafton där ute trots snökaos och kyla. Själv hoppas jag att jag slipper vara hemma i Sverige nästa jul. Har fört det på tal förut för min familj att vi borde fira jul utomlands för att slippa all julstress men fick inget gehör. Nästa år tror jag ta mig sjutton att jag åker själv. Så mycket hysteri och pengar för en dag... Själv tycker jag att julen är så mycket mer än bara julafton. Ända fram till nyår nånstans vill jag ha lite julfrid här hemma. Frid har det dock inte varit i det här huset...

Jag behöver åka bort själv - utan ett barn i sikte! Nu är det säkert någon som höjer på ögonbrynet och utbrister  "Ja, jag (vi) har då alltid haft barnen med på allt!" Märk väl att de som säger så är till 99 % INTE är ensamstående. Det är en jäkla skillnad att bo ihop med den som man har barn ihop med, det vet jag. Att bo själv med barn där de tre äldsta inte har någon pappa överhuvudtaget som hjälper till ÄR faktiskt jobbigt och tär på krafterna. Det gick an när barnen var små men tonåringar utan en fadersgestalt är tusen resor värre. Så ni som nödvändigtvis måste trycka upp det i fejjan på mig att ni minsann alltid har haft era barn med er överallt, försök tänk liiiite annorlunda. Jag har också alltid med mig mina barn överallt. Jag är alltid ensam med mina barn, mina tre äldsta barn har ingen pappa så jag har dem alla dagar på året på "heltid" som det så populärt heter. Vi har bara EN inkomst. För att orka så behöver jag ladda upp mina batterier själv ibland. Jag önskade inte att uppfostra och ta hand om mina barn själv, tyvärr så är inte barnens pappa kapabel tilll det så jag är tvungen till att ta hand om allt själv, både uppfostran och ekonomi. Jag erkänner - jag är så trött i själen. Helt genomtrött. Jag tror att om jag tar hand om mig själv lite bättre och blir en lyckligare Malin så blir jag även en lyckligare mamma och får lyckligare barn. Martyr tänker jag inte vara!

Slut på klagovisan och över till lite bilder från senaste dagarna.På morgonen den 23:e fick jag smörgåstårta till frukost hemma hos Rebecca som fyllde 30 dagen till ära. Efter det så brummade jag iväg och fick tag på en julgran - äntligen! Fast idag åkte den ut. Mera om det imorgon...Senare på dagen den 23:e trängdes jag, Adde och Lily ute på köpis och Ikea. Testade Ikeas julbord som betyget godkänd. Lily gillade potatisen.

 Evelina och Lily i mina föräldrars soffa på julafton.

 Alva delade ut paketen.Jag fick ett presentkort på en inredningsbutik av mina föräldrar!

Julaftonsnatten skulle Lily sova hos sin pappa men sent på kvällen kom de hit istället. Så mycket mysigare att sova och mysa ihop i den mörka och kalla vinternatten. Jag säger det igen: det är inte meningen att man ska sova själv.

Strax blir det ännu mera julmat här hemma. Min mage står redan åt alla håll efter all choklad. Jag är torsk på Paradisasken. Har varit på spinning på förmiddagen men nu ska vi inte slå på stora trumman för det, jag har ätit sådana otrogliga mängder choklad och onyttigheter de här dagarna att dagens spinningpass märks inte ett smack på fettet runt midjan.

Ta hand om er! Kram


Städpaus

Jag gör allt för att ta en paus i städningen så här kommer en dagens:


Dagens humör: kontrollerat stressad

Dagens hälsocheck: räknas frosseri i ischoklad? Inte. Fast jag åt keso till lunch :)

Dagens borde: fixa julgran och julmatshandla

Dagens outfit: trist att behöva säga det igen - myskläder.

Dagens planer:
borde sannolikt vara fixa julgran...

Dagens fundering:
varför föräter jag mig på ischoklad när jag inte ens tycker det är särskilt gott?

Dagens beroende: kaffe

Dagens längtan: till julafton :)

Dagens lektyr: slötittat i några inredningstidningar

Kallt i näsan och sen julgran

Hualigen vad kallt det är idag! Näsborrarna fryser ihop när man andas. Fast hör och häpna, nu när jag inte är husägare längre så gillar jag faktiskt vintern. Vrider på mina element som det garanterat kommer värme ifrån och tittat ut när fastighetsskötarna skottar min gård :) Lovely! 

Som ni vet så har jag problem med toalettpapper. Det är lika med julgran. Jag är alltid ute i sista minuten med att skaffa hem julgranen. Ikväll lär jag muta tonårsdottern med att följa med och köpa en. Förra året blev det till att åka ut till skogen och "köpa" en gran. Får rusta oss med såg och höga skor om det skulle råka bli lika i år igen.

Nu ska jag fortsätta med dammtrasan här hemma. Jo visst serrö, jag dammtorkar och fejar. Otroligt men välbehövligt.

Kram!


Kallt var det här

Inlåst! Hur ofta händer det? Låset på våran port har frysit ihop så det går inte att öppna dörren varken från insidan eller utsidan. Sicken tur att det finns en till dörr på huset annars hade det kunnat blivit riktigt spännande det här :) Jag hade lätt kunnat tagit fönstervägen men de på våning två och tre? Hehe hade jag gärna velat sett.
Där fick ni för att ni segar så väldigt med mitt källarkontrakt!

Skadeglädje är den enda sanna glädjen :)


Hallå där ute!

Ibland när jag sätter mig vid bloggen och ska skriva så rinner orden bara ut på skärmen. Ofta har jag inte bestämt vad jag ska skriva utan det bara blir. Ploppar ur mig en massa ord bara. Sen en del dagar är det helt tomt, bloggtorka heter det visst.

Ni har vuxit skaran som läser min blogg. För över två år sedan när jag startade bloggeriet (sorry ni kan inte läsa de inläggen - raderad blogg x 2) så blev jag överlycklig bara av att det var någon som faktiskt läste. Då som nu är jag så himla nyfiken på vilka ni är som läser :) Ni är så hemlighetsfulla som inte skriver en liten rad i kommentarsfältet. Oftast när jag skriver tänker jag inte på vilka som läser - ja för jag vet ju inte! När jag skriver så skriver jag för det mesta för mitt eget höga nöjes skull. Antar att det är någon skaparådra som behöver luftas.

 Vad jag bloggar om har också ändrats under åren. Idag är det mycket Lily såklart eftersom hon upptar mycket av mina dagar. Fast något som jag har medvetet ändrat på bloggen sedan starten är att nu förtiden är jag inte lika privat. Jag delger er inte exakt vad jag gör varje dag, vilka jag träffar, hur jag mår och sånt. Flera av er läsare känner mig privat och kan säkert vid det här laget avläsa lite hur jag har det omkring mig genom bloggen. En del av er arbetar jag med. Jobbet är något jag också skriver väldigt lite om, anledningen till det är att jag har ett så pass "privat" jobb. Just nu känner jag att det skulle vara kul att veta vad ni som läser uppskattar mest på min blogg. Inte för att jag nödvändigtvis måste göra som ni tycker men ibland kan det vara kul med lite feedback och inspiration. Så kom igen där ute! Plita ner några ord så blir jag lite extra glad :) Självklart får ni vara anonyma och kom ihåg jag kan inte se vilka ni är.

Nu har jag gjort det igen. Skrivit ett litet inlägg utan att veta att det skulle handla om just det här när jag började knappra på tangenterna. Undrar vad jag vill knappra om nästa gång? Spännande.

Kram!

 

God Jul till er alla!


Hur går det med träningen då Malin?

Idag träffade jag Maria min personliga tränare för 10:e gången. Idag var det avstämning av vikt, mått och kondition. Jag hade inte så stora förhoppningar inför detta. Har inte fått till träningen som jag önskat sista veckorna, maten.... Ja, maten vet ni hur det står till med :) Och allt godis... Så det var med blandade känslor jag gick dit idag. Mera stjärtmuskler har jag fått det har jag sett plus att lite, lite har midjan minskat. Konditionen har nog ökat något trodde jag.

Vet ni vad?! På de senaste sex veckorna har jag gått ner 2,7 kg trots att jag har byggt muskler! Minskat mitt midjemått vid naveln med 8 cm minskat över höfterna med 4 cm och konditionen var huuuur mycket bättre som helst. Uthålligheten också. Jag har förändrat mina värden ordentligt mycket på sex veckor! Stor klapp på axeln till mig och grattis! Fy fan vad jag är nöjd! Har den senaste tiden tyckt att det varit lite motigt men nu jäklar fick jag en ny kick! Från och med 1 janurari ska Adde vara hemma med Lily så då får jag två månader med maximal träning innan fröken bor här igen. Tänker träna när jag längtar efter henne, med andra ord kommer jag bo på gymmet :)

Nu har vi tio gånger till att träffas på, nästa gång ska vi stämma av vart jag står då och jämföra igen efter resterande sista tio gångerna. Jäklar vad jag ska tävla mig med själv :)

För er som vill bränna fett och förbättra konditionen - gå på spinning! Det tar som bara den.

Nu ska jag mysa med kaffe och lite datatid. Lily hoppas jag vill sova middag.

KramIgår när jag var på gymmet knäppte jag kort på mitt träningschema jag fått av Maria. Snart är det dax att byta ut det mot ett nytt tuffare :)


Uäck!

Panikl!!! Har Lily fått pesten eller är det spetälskan? Vattkoppor eller någon annan äcklig forntida böldsjukdom? Petade på de utstående och hårda utslagen hon har fått på ena handen och på ena axeln. Opps! Den ena "bölden" lossnade. Men? Märkligt. Där den suttit syns nu inte ett spår? Brukar inte bölder lämna ett litet sår efter sig? Eller möjligtvis en lilten skorpa i alla fall? Hmmm. Kollar in bölden på handen. Gul och äcklig är den. Precis lika den på axeln och den på bordet. Men vänta. Bordet? Har mitt köksbord fått pesten? Trodde virus var rasbundet. Hmm. Märkligt. Trycker näsan så nära jag vågar den gula bölden. Det luktar något jag känner igen. Nja jag vet inte hur spetälska luktar, inte pesten heller. Tomat. Det luktar tomat. Aaaa just det! Lily åt cocktail tomater tidigare idag. Pestenbölderna är tomatkärnor. Sicken tur vi hade där. Puh! 

Ser ni de små gynnarna? Hemska saker.


Lunch med Fru M

Nu har jag varit duktig och handlat klart nästan alla julklappar. Nästan. Hälften kvar. I alla fall bättre än alla kvar. Jag vet vad jag ska köpa, alltid något.

Idag var jag och finaste Annelie och käkade lunch på Österns Pärla, för er som inte bor i Gävle så är det en typ kinaresturang eller nåt sånt. Ja de har ris och friterat. Och servetter på borden, samt ljus på borden. Servetter brinner bra när de får närkontakt med ljus på bord upptäckte vi idag. En liten eldsvåda så där på måndagslunchen sitter aldrig fel.Suddig bild jag vet men jag fick så bråttom att fotografera så ingen skulle se. Är det någon som vet vad denna inredningsdetalj på kinaresturangen föreställer? Kan säga att en skarp bild hade inte gjort någon större skillnad.


Helgen

Hur det blev i lördags. Hade sett fram emot Rebeccas 30-årsfest. Barnvakt var ordnat, verkligen. Alla tre tjejerna sov hos mina föräldrar, något som aldrig hänt förut. Jag skulle få vara ensam hemma hela natten! Till och med hunden var borta. Glad i hågen åker jag till Beccas fest och bjuds på fördrink och mingel, massor av god bufé och vin till maten. Frågelekar och paketöppning. Sen plötsligt. Hej värsta magkatarren. Hade förberett mig med en magkatarrsmedicintablett innan jag åkte hemifrån men icke. Gjorde så jävla ont så jag inte kunde stå upprätt. Det var bara att åka hem. Besviken, snopen och frustrerad. Hur kunde det bli så här? Jag har magkatarr nån gång per år, var den nödvändigtvis tvungen att komma i lördags? Fast jag tror jag vet varför. Här har jag ätit nyttig mat en längre tid, dåligt med alkohol och rökning. Vad gör inte jag inom loppet av några timmar? Jo vräker i mig massor av god mat - garanterat fritt från fullkorn och keso, klunkar vin - härligt med syra och röker de underbaraste cigaretterna i ett nafs. Behöver jag förklara mera? Magkatarr de lux... 22.30 lämnar jag festen. 23.00 sover jag i min säng.

Nästa gång håller jag mig till bara vinet.Mitt frosseri hamnade visst även på bild... Lappen på ena behaget är en kärleksfull personbeskrivning vi fick var och en av Rebecca. På min stod det: Vän. Singelbarnmorska. Promenad- och iskrossarkompis. Snygg. Chaby chic.Rebecca öppnar paket. Jag var med på ett presentkort från Resia. 6200 kr hade vi samlat ihop.


Söndagen var lugn och skön. Eftersom det var barnfritt här hemma och framförallt Lily fritt så fick jag sova. Sov gjorde jag också. Somnade vid 23 på kvällen och klev inte ur slafen förrän klockan 12 dagen efter. Mamma mia vilket sovmaraton! Behövligt.

Fjärde advent och allt igår. Frågade det manliga sällskapet vad vi skulle äta för mysig söndagsmiddag då - bara han och jag. (Fortfarande barnfritt). Han skulle bestämma helt själv. Gissa vad mannen vill äta? Jo, korv, korvbröd och diverse tillbehör som tex räksallad. Övriga kommentarer från mig blir här överflödiga...Lyxmiddag?På kvällen kokades det knäck. Lite lös men god ändå. Har testätit hela det översta lagret i burken...Vad det snöar! Mina fönster är täckta av snö. Mys mys.


Nu på morgonen har jag och Lily tittat och vinkat åt sopbilen igen. Vi gör det varje måndagmorgon.

Morgonen börjar bli dag och jag och Lily ska göra oss iordning för den här måndagen. Lunch med Annelie står på agendan och lite julklappsshopping.

Ha en bra start på veckan! Kram


Hello!

Ja, jag har nog slagit personligt rekord i att vara en dålig bloggare. Imorgon ska ni få höra hur jag har haft det i helgen, bilder kommer också :) Sov gott och sköt om er! Kram

Lördagkväll

Ska snart skjutsa mina barn till mamma och pappa. Ikväll ska Mallanbrallan ut på äventyr, äntligen! Känner mig mer instängd än en fånge. De ska sova där så jag får rå om mig själv heeeela natten. Det har inte hänt sen Lily föddes, ska bli så skönt! Här hade det passat med en bild på en stylad mig men icke det spar vi lite på, kanske att det dyker upp en liten bild på bloggen imorgon ;)

Kram kram till er alla, god natt och sov gott för jag hör inte av mig mera idag.

Fjortis!

Jag har varit en urusel bloggare. Skriver strax till er så länge får ni hålla till godo med ICAs reklamfilm. Älskar slutklämmen ;)


Jobb!

Nu kom barnvakterna hem så nu bär det av till jobbet.

Sköt om er!Slut på Lilymys, plikten kallar.


Sängmys och halsont

Fy sjutton vad jag har frysit! Igår kväll kändes det som att kylan flyttat in i min märg. Tur för mig att jag fick manligt sällskap i sängen inatt :) Älskar att somna med någons armar omkring mig, sömnen blir så mycket bättre då. Det är inte meningen att man ska sova ensam.

Evelina är sjuk, ordentligt. Idag på fm ska vi iväg till hälsocentralen och träffa doktorn och ta prover, jag misstänker att hon behöver antibiotika mot skiten som sitter i luftvägarna. Igår skulle hon få göra sin efterlängtade MRT över ansikte för att om möjligt kunna hitta orsaken till hennes jobbiga lukt i näsan men nejdå, sjuk som hon är var det otänkbart att hon skulle klara av det. Fick avboka och vänta på en ny tid. Besvikelsen var total från hennes sida.

Nu blir det lite mera tvmys med mina barn nummer 2 och 4.

Kram


Bilder?

Hujeda mig vad dålig jag har varit med bilder på bloggen. Finns en förklaring. Jag känner mig så otroligt blek och glåmig. Inte kul för er att titta på en rugguggla. Lily då? säger ni. Hon är allt annat är blek och glåmig. Jag får helt enkelt skärpa mig med bilderna. Mera bilder på bloggen! Japp ska bli :)

Här kommer en lista som bot på min dåliga blogginspiration:

Dagens humör: Lugn men något frustrerad. Märklig kombination...

Dagens hälsocheck: Tränat biceps och mage med Maria alias personlig tränare.

Dagens borde: Städa!

Dagens outfit:
Mys- och träningskläder. Inte roligare än så.

Dagens planer:
De är redan gjorda, ja förutom städningen men den kommer inte bli av.

Dagens fundering:
Hur ska jag klara av att Lily ska bo hos sin pappa i två månader (januari och februari) när han är pappaledig?

Dagens beroende: Kaffe.

Dagens längtan: Till helgen och party hos Rebecca :)

Dagens lektyr: Räknas reklam?


Mallanbrallan klär ut sig

Hahaha, jag älskar Annelies kommentar till mitt inlägg snöskor. Japp Annelie, så är det ;) Tänkte ha dem till din sjuksköterskedress som jag ska låna ;) Outfiten kommer bli fantastisk. Frågan är bara vem jag ska klä upp/av/ut mig för?

Snart jobb

Jag kommer att jobba fast kan inte åka förräns Andreas kommer hem strax efter fyra. Innebär att jag får hoppa träningen idag. Typiskt när jag vräkt i mig after eight! Skyller mitt frosseri på pms... :)

Kommer inte kunna ha min tighta röda klänning till Becca´s fest i helgen, korsetten får åka fram ;)

Ha en underbar måndagskväll! Kramar och pussar!


Mums!

Blir inget jobba för mig ikväll. Evelina kom hem från skolan i dag på förmiddagen och är jätte sjuk. Feber och ont i hela kroppen. Hon skulle ha passat Lily åt mig. Inte kul när man får ringa till jobbet och säga att man inte kan komma, men vad gör man?

Idag åt vi efterrätt på lunchen. På en måndag!? Utbrister ni. Jajamen på en måndag. Så är det när man är helgarbetare, fest vilken dag som helst i veckan förstår ni. Ni andra som jobbar måndag till fredag kan njuta varje helg, själv jobbar jag i princip varje helg. Ja i alla fall, i efterrätten ingick det After Eight. Blev en herrans massa after eight kvar. Sneglade på kartongen. Max två bitar sa jag till mig själv. Bjöd Lily så att det skulle minska också. Men ta mig tusan om inte det slank ner några till! Exakt 13 stycken... Efter bit nummer fyra så tappade jag fattningen och räkningen helt. Blev som hyptoniserad och bara åt och åt. Fanns ingen hejd. Helt sjukt. Smått galet. Så nu sitter jag här med magen full av after eight när det var i dag som jag skulle ta nya tag. Vad hände? Suck.Va?! Åt du 13 när jag bara fick tre??!!! Fuskigt.


Snöskor

Bara känner att jag vill ha det ena eller andra paret av de här stövlarna. Vet inte vad jag ska ha dem till egentligen. Ha dem när jag drar barnvagn i djupsnö kanske? Säkert bra fäste med den klacken och absolut garanterat snöfritt vid anklarna. Annars kan jag ju alltid ha dem när jag går ut med soporna. Vad tycker ni? Alltså inte om jag ska ha dem eller inte utan vilket av paren?
Snart kväller

Spinning - check!

Gos med Lily - check!

Snart lax - check!

Svar på frågan i förra inlägget - Ööhhh... Tror jag fick ett svar.

Tidig kväll - mmm Mallanbrallan är helt slut i kropp och själ.

Imorgon blir det till att lyfta skrot så att bicepsen får sitt. Lily får hänga med på gymmet. Har syndat hela helgen med skräpmat och onyttigt dricka. Nya tag!


Jäkla bil!

Någon som vill ha en bil? Min är inte till salu, den bortskänkes! Det där med kär gammal vän tar jag tillbaka. Vänskap handlar om att ge och ta, min bil tar bara och framförallt pengar. 11000 sköna kronor hämtades den ut för från bilverkstan i torsdags, idag började motorlampan lysa... Fy fasonen vad taskigt!

Tjoho!

Nyvaken. Härligt tänker ni, nu har Mallanbrallan fått sova ut. Men tänk för hon inte har det. La mig imorse så antalet timmar jag sovit är cirkus fyra. Nu blir det till att ruska liv i mina sletna lekamen, frukost och sen iväg i racerbilen. Kvällen kommer tillbringas i en annan del av kommunen and I love it! Puss!

Haha!

Jösses, jag visste att mamma läser bloggen men pappa också? En liten kommentar har han minsann lämnat i förra inlägget. En påminnelse om torkarblad till bilen. Så typiskt pappa! Självklart har jag köpt torkarblad :) Åkte på Biltema och införskaffade torkarblad och en ny kupéfläkt. Jag behöver din hjälp pappa! De där jäkla torkarbladen kräver en utbildning på doktorandsnivå för att kunna bytas... Helt omöjligt hur jag än försökte. Så hjälp mig snälla du :) Kram och god natt på er!

Fredag

Jag har sovit inatt! Heliga makaroner och dra mig baklänges. Barnafadern har haft nattskiftet inatt. Jag känner mig konstig, är det utvilad jag är tro?

Idag ska jag krama och smeka en kär vän. Krypa in och njuta. Min bil är tillbaka från verkstaden. Äntligen!

Jag borde röja upp här hemma men känner att jag hellre myser med Lily och kikar på morgontv. Vad är viktigast om 100 år? Myset så klart!

Trevlig helg där ute! Stans fulaste pepparkakshus? Haha men det är väl vitsen med pepparkakshus? Att de ska vara lite halvhemska? Observara att pepparkakshuset är utan skorsten. Det följde naturligtvis med en sådan i paketet men under själva bygget så prioriterades den bort. Orsak? Hmm vi kan kalla det fel från leverantören...Lily i pyjamas. Finns det nåt mysigare än barn i pyjamas på morgonen? Önskade jag kunde förvara lukten och känslan i en burk och ta fram när hon blivit större och inte alls vill mysa med mamma :)

En lat dag

Idag har jag och Lily bara myst och myst. Inget vettigt har vi fått gjort. Tänkte knäppa kort och visa er mitt kitchiga pepparkakshus men orkade inte. Kanske imorgon. Idag är det tänkt att jag ska få se en kär gammal vän igen. Måste ringa pappa och fråga vart den tagit vägen... Min kära bil är klar på verkstan! Jäklar vad jag och Lily ska ut och brumma :)  

Ajöss fladdermöss!  

Genomgång av "Mallanbrallan"

Jag älskar den här sortens överaskningar. Klickar in på statistiken och upptäcker antalet sidvisningar har stigit rekordartat i höjden jämfört med besökare. För den oinvigde kan jag berätta att det är någon som har gått igenom min blogg idag. Spännande! Självklart har jag inte en aning om vem det är för jag ser absolut inte vilka ni är som kikar in här varje dag. Så därför: Gud vad spännande och nyfiken jag blir. Varför kollar man igenom min blogg? Goda eller elaka avsikter? Det vet man aldrig. Spänningen är oliiiiiidlig. Så du som så noggrant har gått igenom bloggen, grattis du har gjort min dag :) Kram till dig!


Lily <3 mobiltelefon

En liten stilstudie på mitt mobilfreak.

  


Trött man blir

God kväll! Har haft ett praktgräl idag. Började på förmiddagen, jag blev galen och slängde iväg ett mindre trevligt sms. Sansade mig under eftermiddagen och kvällen på jobbet. Ringde upp den berörda personen på kvällen och det hela slutade i katastrof. Jahopp. Gör nu det bästa av situationen vilket är att gå och lägga mig.

Sov gott!Här i lägger jag all skit som blivit sagt idag


Fy vad jag är uttråkad!

Sorry för dålig uppdatering här på bloggen men jag har jobbat. Gör liksom inget annat när det är helg, men jag behöver pengarna så bara att bita ihop. Fast ärligt talat så börjar jag tycka att mitt liv är grymt trist. Jobba och ta hand om barn, jobba och ta hand om barn. Någon gång skulle jag vilja har liiiiite frihet och göra något roligt. Men nejdå, Lilys pappa har henne inte när det är helg. Kan inte kräva att Evelina på 17 år alltid ska passa sin lillasyster. Räcker med att hon gör det när jag jobbar. Jag kommer att explodera snart av både ilska och tristess. Nog om det nu.

I lördags morse när jag gick till jobbet var det som en tavla ute. Nyfallen vit snö och en tyst stad. Vackert! I söndags morse när jag gick till jobbet strax efter sex mötte jag grannen som kom hem då :) Tänk att en sambo och tillika polis har ett roligare liv än jag som singel. Illa!

Nu har jag klagat mig igenom massa text men så är det. Livet är inte alltid på topp och mitt är ta mig fan i botten! Efter nyår blir det nya tag för då ska Lily vara hemma med sin pappa. Då ska jag ladda batterier och bli en mer nöjd Malin. En liten resa också kanske?Min gata i lördagsmorse

 En sån här härlig rosa spark skulle jag ha att åka på till jobbet så kanske livet skulle kännas lite roligare :)


Aj aj aj!

Jag är invalidos. Mina vänstra underarm gör så ända in i helsike ont. Kan inte röra den. Svullen och öm. Är nog fallet på stengolvet inne på 9:an tidigare idag som satt sina spår. Blev kanske inte bättre av att jag ramlade i stengolv nr 2 här hemma i trapphuset i eftermiddag. Observera att jag INTE gick i högklackat i trapphuset utan platta skor och ändå stöp jag. Helt otroligt!

Ska även erkänna mina synder, jag har ätit smågodis ikväll. Massor.

Ja, ville väl bara säga det. Ni har väl antecknat allt? Intressant värre inlägg det här.


Grymt PT-pass och lunch med Fridis

Idag är Lily med Michaela och hennes kille. Klockan tio kom Michan och hämtade henne, klockan 18 ikväll levereras hon hem hit igen. Har passat på att tränat, ätit lunch med Frida och varit på stan. Helt,helt underbart och ljuvligt!!! Tack Michaela, du är en klippa!

Träningspasset på förmiddagen med Maria PT var av den värre sorten. Kommer förmodligen inte kunna sätta mig på toa som folk imorgon. Utfall är inte att leka med... Sen hängde hon upp mig i röda trådar där jag fick åla runt mig och träna de små musklerna. Det var längesen de små musklerna fick jobba kände jag. Idag har de fått veta att de lever.

Idag på stan önskade jag däremot att jag inte levde, sjunka genom jorden hade varit en förmåga jag önskade att jag hade. Mitt på öppen stor yta i Gävles största galleria - gallerian 9:an - där lyckas jag vricka foten, halka och ramla pladask framstupa. Sååå pinsamt. Skämdes resten av tiden på stan i tron om att ALLA hade sett mig och gick och fnissade och pekade bakom ryggen på mig. Så går det när man ska vara fin i klackar och är utan barnvagn att hålla sig i.

Ha en trevlig helg! Kram

Träningsdemonen

Styrka idag på förmiddagen, överkropp framsida fick sitt. Strax spinning så fettdepåerna får sig en omgång. Jäklar vad jag ligger i! Tar igen det jag förlorade när jag var sjuk och jobbade heeeela långa helgen. Sen var jag ett vrak när Lily var sjuk med vakna nätter. Men nu, nu jäklars ska här trimmas kropp. Konditionen är redan på väg uppåt, fast jag har tjuvrökt. Det känns bra det här hörrni!

Hepp!

BUS och skrubb

Kampen mot ålderstecken fortsätter. Solarium är ett fördärv för rynkor och veck. Å Lord! Jag har solat solarium i mina dagar. Sent ska syndarna vakna. Stövlade iväg till den lokala stora skönhetskedjan som börjar på "K" och införskaffade BUS. För er oinvigda står BUS för Brun Utan Sol. Japp, det finns en lösning för oss med begynnande skrynkel i huden. Expediten visste vad hon pratade om för hon sålde även på mig en skrubbgel och skrubbhandskar. Hem och skrubbade min vinterbleka lekamen. 17-åriga dottern tittade storögd och fällde kommentaren "Vilket bestyr för lite BUS, själv smorde jag in mig lite random" Lätt för henne att säga med en hy len som en bebisstjärt. I alla fall, jag skrubbade alla eventuella fnasigheter och peeelade tills jag var röd och grann. Detta gjordes i dagarna två innan själva smörjelsen.

Spänningen var olidlig imorse när jag slog upp mina blå och bergrundade resultatet. Helt okej faktiskt. Lite indianstuk på händerna bara. Men tårna! Haha! Tydligen har jag torra "fotknogar" Där blev jag 100% indian. Får skrubba mera där. Ska göra en sista smörjning ikväll för det perfekta resultatet imorogon :)Mina vapen i kampen om en ungdomligare hy :)


Mr Snöslunga

Dra på trissor vilken kyla ute! -15... Doran fick order om att bajsa fort i morse kan jag säga! Men den hunden tål tydligen hur mycket kyla som helst, helt oberörd såg hon ut där hon nosade runt i snön.
Lily är på bättringsvägen, febern har gett vika men humöret är inte det bästa. Själv sitter jag i myskläder och funderar på att inte lämna hemmet överhuvudtaget idag. Ja en till snabbis med Doran men inget annat.

Måste dela med mig ett status jag läste på Facebook.
 
"Min älskare för tillfället heter Mr Snöslunga... Alltid villig och sprutar hej vilt!"

Jäklar vad jag garvade när jag läste det ;) 40+humor som Evis skulle sagt =)
 


RSS 2.0