Lördag

Medan sambon förbereder tacos för fem 13-åringar i källaren läser jag NCK's handbok "Nationellt handlingsprogram för hälso- och sjukvårdens omhändertagande av offer för sexuella övergrepp" Jag får ofta frågan om jag inte tycker att det är jobbigt att arbeta med kvinnor som varit utsatta för våldtäkt/sexuellt övergrepp. Mitt svar blir: nej, det är det inte. Visst blir jag berörd, arg, frustrerad, glad, förhoppningsfull och delaktig. Men jobbigt? Nej. Jag läser mycket om ämnet. Förbereder mig. Intresserar mig. Bryr mig och ibland distanserar mig. Det gäller att ha rätt förhållningssätt. Det gäller att kvinnorna har förtroende och känner att jag är personlig men inte privat. Därför ligger jag en lördag och läser om våldtäkt medan min 13-åring utforskar livet och omvärlden i källaren med fyra vänner. Trygghet och ömhet. Förståelse och ansvar. Livet och verkligheten. 

Kommentarer
Postat av: Malva

Hej.
Jag hittade din blogg av en slump för några veckor sen tycker det är en bra och intressant blogg.
Jag jobbar själv som barnmorska fast på akutmottagningen för våldtagna kvinnor i stockholm så har läst denna bok flera gånger och tycker den är super bra och ger bra med råd hur man ska förhålla sig till olika situationer.
Vill tipsa om en blogg som är bra och välskriven av en tjej/kvinna som varit med om över 50 övergrepp i livet men har glimten i ögat fast det är jobbigt.
www.underytan.webblogg.se
Där har jag lärt mig mig väldigt mycket mera om hur just dom kanske känner inför olika situationer.
Lycka till med ditt arbete framöver.

Svar: Hej! Tusen, tusen tack för att du kikar in till mig! Ska genast läsa bloggen som du tipsar om. Vad intressant det låter med ditt jobb, jag blur nyfiken och skulle gärna vilja veta lite mer. Om du har lust får du gärna maila till mig på malin.andersdotter@hotmail.com Skulle vara kul och lärorikt att ha kontakt med andra barnmorskor med liknande jobb runt om i Sverige. Kram Malin
Malin

2013-11-18 @ 22:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0