En glutt av mitt lilla hus

Jamen dra mig baklänges, jag har lyckats föra över bilder till datorn. Appen har tydligen gått i graven så någon mobilbloggning blir det inte hädanefter så inläggen lär inte dugga tätt men däremot blir det kanske lite mer bilder. 
 
 
Utsikt från mitt köksfönster i kolonin en regnig dag i veckan.
 
 
Samma köksfönster men nu med Lily i förgrunden mumsande på jordgubbar och vispad grädde. Här ser ni att väggarna har målats vita, tidigare var de aprikosa. Inget fel på färgen aprikos men inget jag vill ha... 
 
Nu ska jag lämna av min lilla terrorist hos sin pappa. Alva ska ha tjejmys här ikväll med tacos och filmkväll. Vad jag ska göra? Vad tror ni? Åka till kolonin och måla!
 
Kram!
 
 

Igår blev jag 40!

God morgon världen!
 
Idag vaknar jag upp som 40 år plus en dag. Känns helt ok. Jag har fått massor av braiga presenter. När jag har tagit mig i kragen och lyckats ladda över bilder från min mobil till datorna ska ni få en bildfrossa som heter duga, så länge får ni nöja er med en facebookbild. 
 
Latifa och Rebecca de luringarna hade startat ett konto på Resia där man kunde sätta in pengar till min och Latifas New York resa. Vilka kompisar! Jag blev paff och jätteglad. Vi träffades ute över ett glas vin och där fick jag presenten. Tusen tack till alla er som bidragit! 
 
Nu ska jag och Lily iväg till kolonin och måla, inte mycket kvar nu.
 
Kram!
 

Upptagen

Sorry för dålig uppdatering på bloggen men jag är väry upptagen. Jag målar lilla huset som Lily säger. Igår fick jag hjälp av Susanne, idag av Hella. Hella och Frida gratulerade mig på min 20x2 dag också. En vacker rosa klängros fick jag.

Imorgon ska jag försöka hinna föra över bilder från telen till datorn så ska ni få se kolonin. Blogg.se har inte fixat sopen än så någon mobilbloggning blir det inte.

Sov gott darlings!


Vanish och kirskål

Idag har jag börjat måla inne i min fina kolonistuga. Lily hängde med hon också. Tack för uppfinningen Vanish.

Jösses vad det regnar, om ni nu inte märkt det. Trädgården på kolonin växer så det knakar, så även kirkålen.

Fan ta den munken som förde in kirskålen i landet.
Fint

Semester = fina naglar. Äntligen får jag se ut som det anstår en kvinna - långa naglar med lack. Chanel har nagellack med färger som godis. Mums! 
 

Härliga Sverige!

Glad midsommar!
 
Jag och mina två minsta tjejer har firat midsommar i  mina föräldrars stuga i Hälsingland. Supermysigt och avkopplande. "Förr" firade vi midsommar med dem, hoppas vi fortsätter med det nu. Hälsingland bjöd på sitt finaste väder och stod i vacker skrud. Idag är jag dock tillbaka på hospitalet för att knega ihop till brödfödan, tjejerna är kvar hos mamma och pappa. På måndag är det semester!
 
Bjuder på två snabba bilder från igår i stugan.
 
 
Lily och Alva på bryggan igår till sill lunchen.
 
 
Liten Lily på fäbodvallen.
 
 

Nattsudd och inredningsbutik

Hello darlingar!
Av tiden att döma ser ni att jag jobbar natt. En vecka kvar sedan semester! Bye, bye nattsudd, hej, hej pigga mornar.
Imorgon när jag vaknar ska jag äntligen ta mig ut till Hagaström och vännen Ninnis butik Hagagården. Hon öppnade den i sitt garage i våras men jag har inte varit dit än. Antagligen kommer jag hitta något fint till min kolonistuga, om inte annat så kanske hon har någon Sifon? Jag har ingen men känner ett starkt behov av en glasflaska från förr.

 

Ninnis butik

Ninnis egna bilder från butiken.

Jaha, där fick ni lite Sifonfrossa...Lite mer bilder från hennes butik. Den sista på tvålkoppen skulle vara perfekt att ha vid diskbänken på kolonin. Hoppas hon har kvar några.

Få se hur det blir med bloggandet framöver. Blogg.se verkar ha problem med sin app för iPhone och jag bloggar bara från telefonen. Har vi en riktiga röta så fixar de problemet pronto annars riskernar ni att få sakna mig lite ibland :)
ZzzZZzz

God natt folket, nu har jag fyllt min kvot av dansmusik från... "Trumvirvel"... Kanal 2! Summerburst är slut och likaså jag. Jag ska drömma fina drömmar om min lilla kolonistugan :)

Kramen damen
Kolonistugan

Liten sneak peak från kolonistugan. Jag, Lily och Latifa tog med oss kaffe och saft, slog ner oss i trädgården och kände in atmosfären. Den är rofylld.
Skolavslutning

Min fina Alv har gått ut femman idag. Skolavslutning i kyrkan och massor av fin sång.

En bild på bästisarna Cissi och Alva utanför kyrkan. Stora tjejer som de är nu så ska de tillsammans med några till tjejer ur klassen ta en fika på stan.

Kram i solen!


Kommentarer och firad

Hej mina fina bloggläsare, alla utom en som försökt lämnat en spydig kommentar men tji fick du! Den här bloggen är nämligen låst mot fria kommentarer, alla måste godkännas av mig först. Har varit rätt så förskonad men ibland händer det att någon försöker klämma i med något taskigt. Den här bloggen är min och jag, only moi, bestämmer vad som skrivs här. Comprende?

Jag svarar nu på Jennys och Susannes frågor. Ja, kolonin ligger på Söder vid Hemsta. Ja, jag har vunnit budgivningen :) Och en väldans tur för mig Susanne att du slagit rot på Gotland så lilla stugan kan bli min :)

Ikväll har arbetskamraterna på BB firat oss som fyller jämt i sommar. Presentkort på SPA Gamla Gefle och en chiliplanta fick jag :)) En mysig kväll med mysiga kollegor blev det. Presentkortet kommer att användas till SPA Gamla Gefles behandling "boost 40+". Nu fyller ju jag 20x2 och inte 40+ men det kan vara bra att förbereda huden för vad komma skall. Lite så tänker jag.

Kram och god natt!

(För övrigt är jag lite låg och har haft en rätt tuff dag men det ordnar nog sig)


Stallet

Lily bekantade sig med hästarna i stallet idag :) Mitt modershjärta hoppade runt i bröstkorgen ikväll när Alva red, tre gånger åkte hon i backen. Hästkraken tvärnitade framför hindret.

Undra om den hört talas om hamburgerkött?


Söndag

Idag är Mallan trött. Jämers vad tröttsamt det kan vara att dricka vin. Tursamt att jag gör det så sällan.

Idag visade jag kolonistugan för mina föräldrar. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag tycker om det lilla huset. Mina föräldrar förstod min kärlek.

Nu blir det en stor kopp kaffe och återhämta mig från gårdagen. Jag tror jag har världens goaste kollegor, de är fantastiska varenda en av dem. Tack för igår tjejer!


Vi och vin

Jag och mina barnmorskekollegor har det trevligt med vin :)


Ensamtid?

Känslan som uppstår när jag sitter på toa och hör tystnaden från 2,8 åringen i köket... Får jag inte gråa strån av mina barn så är hemorrojder självskrivet.

(Bild från när jag var i Göteborg nyss, visste väl att jag skulle få användning av bilden...)Paradis och en ynka dålig bild vågade jag knäppa idag.

Alltså sweet Lord vad jag har mycket för mig i min hjärna nu. Jag saftar och syltar, gör pajer på löpande band, fryser in och konserverar, planterar och rensar, målar och river, solar och njuter, läser böcker och gungar hängmatta, lagar mat på en spisplatta och diskar i duggregn.

Ja ni förstår va? Jag drömmer om kolonistugan så jag inte får en blund i ögonen. I mitt huvud har jag möblerat klart och gardinerna är på plats, kaffet är kokat och ni är välkomna på fika.

Jag, en dagdrömmare? Oh nej! Hur kan ni tro det?

Imorgon ska jag muta de andra intressenterna så de låter mig köpa paradiset.

Så det så.


Trevlig helg!

Snälla, snälla ni där ute, håll tummarna att underbara kolonistugan kan få bli min! Den är som klippt och skuren för mig. Skit också att det var en till som var intresserad.

Jag och mina småtjejer har mumsat jordgubbar och mjölk i eftermiddag. Det är svensk sommar det!

Kram


Fina Alva

Min fina, älskade Alv håller på att bli stora tjejen. Tyckte det var nyss hon var sex år och med nervösa steg gick till skolan. Ikväll säger samma fröken att hon längtar till hon börjar sjuan (går ut femman nu) så hon får träffa nya vänner.

Kan man älska sina barn så man nästan går sönder i hjärtat?


Mera sol - mera energi!

En kopp kaffe i lugn och ro var det enda jag önskade mig. Utriven garderob fick jag. Ibland är det otacksamt att vara förälder.

Jag sket fullkomligt i att plocka in kläderna utan tog med mig barnet ut i solen istället.

Nu är solen borta och vi är inne. Kläderna ligger kvar på golvet men det känns inte alls lika jobbigt att behöva ta tag i dem efter en stund med D-vitamin i fejan.

Käre Gud, gör mer värme och sol när vi förväntas ha det (på sommaren) så lovar jag att sluta gnälla över småsaker.

Har jag berättat att jag ska iväg och kolla på kolonistugan? Spännande! Har jag inte råd att köpa den, då kommer jag däremot att gråta stora tårar.

Ibland är habegäret större än förståndet.


Vill ha!!!

Men åh jag vill ha! Detta är en kolonistuga på en gammal koloniförening här i Gävle. Tänk er stugan i lite andra färger och vitt, vitt, vitt inomhus. I trädgården finns det gamla fruktträd och blommor. Jag skulle ha fina krukor på tomten med vackra blommor och snirkliga grusgångar. Äntligen skulle jag ha någonstans att göra mig av med mina gamla möbler som står på vinden.

Någon som vill köpa åt mig i 40-årspresent?
Lilla snigel och en hästtjej

Jag, Lily och Doris hängde med Alva till stallet idag. Medan Alven red ut i skogen tog vi andra en klorofylld promenad runt golfbanan. Doris njöt, mamman njöt och Lily tjöt. Oklart varför den sistnämnde inte vara lika begaistrad i promenaden men det kan bero på att hon inte fick springa lös. Tyvärr är det inte tillåtet att hålla barn i koppel så vagnen kändes som det bästa alternativet.


En bild på oss

En stilstudie på Tobias (Evelinas kille), mig, Alva och Doris ikväll innan mamma mu åkte till sjukan för lite jobb.

Imorgon ska det regna också, mera sånt när jag jobbar natthelg och sover på dagarna.


Bland blommande skönheter

Nu jäklars blommar löken! Eller nja, kanske taskigt att kalka en orchide för lök men blommar gör den, orchiden alltså.

Först kaktusen och nu alltså orchiden.

Vart dessa blommande skönheter trivs så bra? I mitt sovrum...

Kul att nåt i alla fall blommar där...


RSS 2.0